Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Betegbarát ultrahangos műszer a kórháznak

A Semmelweis-napi ünnepen adták át a kapuvári kórházban azt a korszerű, ultrahangos berendezést, amivel a műtétek elvégzéséhez szükséges vágási műveleteket betegkímélő módon végezhetik el az operáló orvosok.
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórházban tegnap ünnepélyesen átadott, több mint 3 millió forint értékű ultrahangos vágóberendezéssel új műtéti technikák bevezetésére nyílt lehetőség az intézmény azon osztályain, ahol sebészeti beavatkozásokat végeznek.

A világszínvonalú berendezés kiválóan alkalmas sebészeti, nőgyógyászati, szívsebészeti, fül-orr-gégészeti műtéteknél úgy, hogy a beteget kevésbé viseli meg a beavatkozás. Az ultrahangos késsel a vágás és a vérzéscsillapítás minimális szöveti sérüléssel, így minimális veszéllyel jár.
– Két évvel ezelőtt a Kórházban elindult a mátrixrendszer, s olyan műszereket igyekszünk beszerezni, még ha drágábban is, amelyeket a különböző szakterületek egyaránt használhatnak.

A most átadott ultrahangos vágóberendezés olyan műtétek bevezetését teszi lehetővé Kórházunkban, amelyeket eddig nem tudtunk alkalmazni – mondta el az átadási ünnepségen dr. Nagy Attila, a sebészet osztályvezető főorvosa, aki egy másik, ugyancsak tegnap átadott műszert is bemutatott lapunknak:

– Ezentúl egy „egycsipes", endoszkópos kamera is szolgálja majd a betegeink gyógyításához szükséges vizsgálatokat. A berendezés használatával jó minőségű, tiszta nagyított kép látható a monitoron a testüregek vizsgálatakor.

A műszerek átadásának időpontja egybeesett a Kórházban megtartott Semmelweis-napi ünnepséggel, amelyen az intézmény igazgatója, dr. Ballagi Farkas elismeréseket adott át a munkatársaknak. „Lumniczer Sándor Kórházért" elismerő oklevelet a vele járó pénzjutalommal kapta: dr. Deák Géza osztályvezető főorvos, Szalai Irén szakasszisztens, Szűts Gáborné humánpolitikai előadó. Főtanácsosi címet kapott dr. Balázs Fényi László főorvos. Az igazgató főorvossá nevezte ki dr. Kriszt Andrást, dr. Nagy Máriát, dr. Nagy Zsuzsannát és dr. Sándor Ildikót.
Vezetőasszisztens-helyettessé nevezte ki Mészáros Csabánét. Igazgatói dicséretben részesült Csűri Lászlóné főnővérhelyettes és Magyar Jenőné takarító. Az önkormányzat részéről dr. Biró Péter polgármester oklevelet adott át az elismerésben részesülteknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mariska néni, a fáradhatatlan templomanya

Az elmúlt hét végén szentelték fel Markotabödögén a község 250 éves, felújított templomát. A… Tovább olvasom