Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Beteg unokáján próbál segíteni a nagymama

Unokája agysorvadással küzd, javulással nem biztatják az orvosok. A beteg gyermek s az anyagi terheket már nem bíró családja érdekében kér segítséget Gősi Istvánné páli nagymama.

Súlyos beteg unokája miatt kereste meg szerkesztőségünket egy Páliban élő nagymama. Segítséget kér, mert a család anyagilag már alig bírja a terheket. Elfogytak a szülők amúgy is csekély tartalékai és a nagyszülők sem tudják támogatni a fiatalokat. Gősi Istvánné tizenhárom éves unokájánál agysorvadást állapítottak meg az orvosok.

– Váratlanul ért bennünket a kis Vilmos betegsége – mondja az asszony.

– Ugyan tünetek már korábban is mutatkoztak, de akkor a szakemberek azzal intézték el a dolgot, hogy a gyerek hiperaktív. Később azt mondták, autista. Pár hónappal ezelőtt viszont egy MR-vizsgálat kiderítette, agysorvadása van. Az állapota aztán rohamosan romlott. Ma már nem tud mozogni, beszélni, etetni, itatni kell. Úgy vesszük észre, hogy mindent megért, ami körülötte történik, de kommunikálni már nem tud.

A bajokat tetézi, hogy a kisfiú édesanyja rokkantnyugdíjas, édesapja ápolási díjon van fia mellett. Ezenfelül még a családi pótlék jelent bevételt a családnak, és néha napszámot vállalnak a szülők. Hiteleik vannak és összesen 100 ezer forintból élnek hónapról hónapra négyen, hiszen nagyobb gyerekükről is gondoskodniuk kell. Ráadásul még nagylányukat és kéthetes babáját is segíteni próbálják.

A betegség Gősiéknél is sokba kerül. Rendszeresen viszik kezelésre Vilmost, régi autójuk tönkrement, most egy kölcsönjárművel közlekednek. És hogy milyen segítségre számítanak? Mindent elfogadnak, amiről mások úgy gondolják, feleslegessé vált. Jól jönne nekik tüzelő, egy kényelmes, a beteg fiúnak való ágy, élelmiszercsomag, a gyereknek tápszerek.

– Előtte sem éltünk kiemelkedő körülmények között, de amire szükség volt, azt azért előteremtettük a családnak. Most viszont a padlóra kerültünk. Kilátástalan a helyzet, javulással nem biztatnak bennünket az orvosok. Mégis szeretnénk megadni Vilmosnak mindazt, amire ebben a keserves helyzetben csak szüksége lehet. Azt akarjuk, hogy a beszűkült lehetőségek ellenére is emberibb életet élhessen – tette hozzá a nagymama.

Ha valaki úgy érzi, tudja támogatni a családot, szerkesztőségünkön keresztül felveheti velük a kapcsolatot, a 96/593-350-es telefonszámon.

Olvasóink írták

  • 1. FreeWorld,Satellite,üzlet,Csorna 2010. március 06. 18:29
    „Tisztelt szerkesztőség!

    Vállalkozásom azonnal 20.000 ft anyagi segítséget nyújt a családnak személyes adatok egyeztetése után.

    Szabad György”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranykalászosgazda- vizsga a Csukásban

Harminc termelő tett aranykalászosgazda-vizsgát a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági… Tovább olvasom