Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Beteg édesanyjáért is focizott a gólkirálylány

Rábatamási - Orvos szeretne lenni Lovász Szabó Anna. Nagybeteg édesanyját az elmúlt években sporteredményeivel, gólkirálylányi címeivel is gyógyította a rábatamási kislány.
Beteg édesanyjáért is rúgta a gólokat a rábatamási focistalány. Lovász Szabó Anna biztos volt benne, hogy magatehetetlen anyukáját gyógyította, ha lánya sikereiről hallhatott. Az általános iskolát most befejező „gólvágó" nyolc évvel ezelőtt ismerkedett meg a labdarúgással. Testnevelője és edzője Varga Tivadar volt.

Anna az első években még a fiúk között kergette a labdát. Tehetsége már az első meccseken kiderült. Cseleitől dőltek a srácok, kapura lövéseitől rettegtek a kapusok. Ő ugyanis kétlábas, állítólag a labda elrúgása előtt néhány tizedmásodperccel még maga sem tudja, jobbal vagy ballal lő-e kapura.

A fiúk is megtanulták tisztelni képességeit. Az országban egyedüli kislányként a fiúcsapatban ontotta a gólokat.

Az eredményes rábatamási leányfutballcsapat. Lovász Szabó Anna hátul középen.
Az eredményes rábatamási leányfutballcsapat. Lovász Szabó Anna hátul középen.

A rábatamási női fociról tudni kell, hogy Varga Tivadar tanár úr nyolc évvel ezelőtt dobta a futball-labdát először a lányok közé. Csapatot építettek, s a rendszeres edzések után esélyesei lettek valamennyi tornának. Az első igazi siker 2002-ben volt, amikor a diákolimpián a megye legjobbjai lettek. 2007-ben az országos döntőn kilencedikként végeztek, idén pedig már – 200 csapat között – az ötödik helyre tornázták fel magukat. A nyolc év alatt a lányok hatszor voltak körzeti bajnokok, négyszer a megye legjobbjai. Rendszeresen részt vettek a kisiskolák számára kiírt Góliát-kupákon. 2004-ben országos bajnokok, 2006-ban és 2007-ben harmadikak, idén másodikak lettek.

Varga Tivadar szerint az eredmények elérésében nagy szerepe volt Lovász Szabó Annának. Nélküle nem jöttek volna a sikerek. Anna egymaga nyolcvan érmet szerzett az évek során. Ebben a gólkirályi és a legjobb játékosnak járó díjak is benne vannak szép számmal, de jeleskedett asztaliteniszben, atlétikában is. Legutóbb az országos döntőn hét meccsen tizenhét rúgott góllal bizonyult a legjobbnak.

Teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert a sors fiatal kora ellenére szigorúan bánik vele. Édesanyja nem kísérheti el a mérkőzésekre, súlyos betegség támadta meg. Érzékeli azonban, ami lányával történik, büszke is rá és gyógyulását is minden bizonnyal segíti a sok szép siker. Anna érte is küzdött a pályán, hogy anyukáját csupa jó hírrel tudja megörvendeztetni.


Lovász Szabó Anna és Varga Tivadar a játékos nyolcvan érmével.
Lovász Szabó Anna és Varga Tivadar a játékos nyolcvan érmével.

A jövőben azonban minden bizonnyal megszűnik a leányfoci Rábatamásiban. Varga tanár úr nyugdíjba vonul, a „nagy" korosztály pedig, Annáéké, kimaradt az iskolából. A tizennégy éves gólkirálylány is más területen képzeli el jövőjét. A kapuvári gimnáziumban tanul tovább, utána pedig orvos szeretne lenni. Esélye van, hiszen első osztálytól kitűnővel végezte az iskolát. A kapcsolat azonban nyilván nem szűnik meg a tanár úr és focistái között, hiszen nagyon sok szép élménnyel lettek gazdagabbak együtt. Varga Tivadar úgy fogalmaz: az elmúlt nyolc év negyvenesztendős pedagógusi munkásságának koronája volt. A koronát legmagasabbra pedig Lovász Szabó Anna emelte.


Szakmai elismerés

Varga tanár úr tevékenységét idén májusban a megyei önkormányzat is elismerte. A diáksport terén végzett több évtizedes, kiemelkedő munkájáért, a gyerekek szabadidős programjainak lelkes szervezéséért a Megye Szolgálatáért Díj sport tagozata kitüntetést vehette át.

Olvasóink írták

 • 5. Tamási anyuka 2008. június 30. 14:07
  „Egy Tamási anyuka. Nagyon ügyes vagy Anna .Kivánom hogy életedbe is sok sikert érj el,légy orvos.Anyukádnak kivánunk mielőbbi gyógyúlást ,a családnak kitartást.”
 • 4. vizipocok 2008. június 24. 22:41
  „Gratulálok a sok szép éremhez és az eddig elért sikereidhez minden sportágban!Az anyukádnap mielöbbi gyógyulást kívánok!Remélem teljesul a vágyad és sikeres orvos lesz belőled....”
 • 3. szivecske 2008. június 23. 07:23
  „drága kicsi lány,minden szépet és jót kivánok neked!!édesanyádnak pedig mielöbbi gyógyulást!!az én kisfiam kapuskodik,de te sokkal ügyesebb vagy ,drága kicsi lány vigyázz magadra !!!”
 • 2. anonim 2008. június 22. 11:12
  „szerintem a lányok is ügyes focisták mint a fiuk gratlulálok a sok érmedhez”
 • 1. egy anya 2008. június 21. 07:22
  „Nagyon sok szeretettel gratulálok a kislánynak így ismeretlenül is. Kívánok neki sok sikert az életben és ahhoz , hogy orvos lehessen. Az Édesanyának pedig mielőbbi gyógyulást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarajos szubkultúra - punkok (között) Kapuváron

Kapuvár - Csütörtökön összeszedtük minden bátorságunk, (hiszen néhány kommentelő jól ránk ijesztett… Tovább olvasom