Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Beszállítók a segélyprogramban: tejpor, italpor...

Rábapatona - Az Európai Unió magyarországi élelmiszersegély-programja folytatódik. A rábapatonai Tutti kft. sikeres pályázata révén beszállítóként ezúttal is részt vesz az akcióban.

A Presztízs-díjas Tutti Élelmiszeripari Kft. először két éve pályázott sikerrel az EU Élelmiszersegély Programjába. A mostani szállítmányban instant sovány tejpor, multivitamin- és ásványianyag-tabletta (felnőttek és gyermekek részére egyaránt) mellett tejporalapú italporok (kakaós, málnás, epres) is szerepelnek.

Az EU Élelmiszersegély Program jelenleg a legnagyobb élelmiszer-segélyezési program Magyarországon.

Az unió által finanszírozott akció idén már negyedik éve működik hazánkban, s annak minden megyéjében. Tavaly mintegy 8,4 millió kilogramm élelmiszert osztottak szét közel 2000 településen, több mint 800.000 rászoruló számára. A rászorulók körébe tartoznak a kisnyugdíjasok, a létminimum közelében élők, hátrányos helyzetű gyermekek, munkanélküliek és hajléktalanok. Bármely települési önkormányzatnak lehetősége van a programban való részvételre. A program végrehajtását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Feldolgozott Termékek Intervenciós Osztálya koordinálja.

A Tutti kft. által szállított élelmiszerek szétosztását az MVH-val szerződött neves, megbízható segélyszervezetek végzik: a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Prohászka Ottó ügyvezető igazgató elmondta, mivel náluk a fejlesztés folyamatos, bízik abban, hogy a jövőben újabb termékekkel vehetnek részt, így a cég bevételében egyre jelentősebb az ebből származó tétel. Míg az első alkalommal, 2007-ben 120 millió forintért szállítottak, a mostani fordulóban már 370 millió forint értékű árut szállíthat a kft. a sikeres pályázatainak köszönhetően.

Az MVH minden évben további fejlesztésekkel kívánja növelni a program hatékonyságát, amelyet a Tutti, mint jól működő és a szociális kérdések iránt is érzékeny vállalkozás, örömmel fogad.


A Tutti kft. által szállított élelmiszerek szétosztását az MVH-val szerződött neves, megbízható segélyszervezetek végzik: a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megeszik a szúnyogok a Rába-parton élőket

Árvíz után szúnyoginvázió. Szenvednek az emberek a vérszívóktól Vas megyében, a Rába-parti… Tovább olvasom