Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Bérlakásra számít a pincében élő család

Csatárimajor - Továbbra is nyomorúságos körülmények között, pincében él Csatárimajorban a Pászli család. Az elmúlt napokban sok segítséget, ruhát, élelmet kaptak olvasóinktól.
Ruhájuk, bútoruk, tévéjük már van a csorna-csatárimajori Pászliéknak, de lakásgondjuk még nem rendeződött. A Kisalföld január 7-i számában írtunk a családról, akik egy pincében kénytelenek telelni, mivel otthonuk tavasszal leégett. A cikk megjelenése után sokan segítettek helyzetükön.

– Nagyon sok jó ember járt itt, elláttak bennünket mindennel – mondta újbóli megkeresésünkre Pászli Péterné.

– Többtáskányi ruhát kaptunk, volt, aki élelmet, krumplit, hagymát hozott. Olyanok is segítettek, akiken magukon is látszott, hogy szegények. Pénzt is és még egy színes tévét is adtak nekünk. Meg nagyon sok bútort, azokat viszont nem tudjuk hol használni. Most egy ismerős családnál tároltuk be az adományokat. Nagyon jól jön persze minden segítség, hálásak vagyunk és köszönjük, de a lakásgondunk továbbra is megoldhatatlan feladat.

Ruhát, tévét, élelmet és még pénzt is kapott Pászli Péterné, de otthona továbbra is a pince.
Ruhát, tévét, élelmet és még pénzt is kapott Pászli Péterné, de otthona továbbra is a pince.

Időközben Pászliék a csornai önkormányzathoz benyújtották lakásigénylésüket. A városházán megtudtuk: várólistára kerültek, és amint alkalmas otthon ürül meg, lehetőségük nyílik a költözésre. Várhatóan az ápolási segélyt is megítélik részükre.

– Az lenne a legjobb számunkra, ha kaphatnánk szociális lakást – folytatta Pászli Tiborné. – Ezt a mostani pincét még kifűteni sem tudjuk, az ajtón, ablakon is csak úgy „megy ki" a meleg. Ennyi tüzelő még soha sem fogyott, mint ezen a télen. Az én régi kis házam sem volt csodaépület, de az otthonos és meleg volt. Azt hiszem, a még hátralévő hideg hónapokat kihúzzuk itt, aztán majd csak lesz valahogy.

Korábban Pászliéknak segített és azóta is odafigyel rájuk a Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportja, a Vöröskereszt helyi szervezete, a kistérségi társulás szociális szolgálata és a Csornai Családsegítő Szolgálat is.

Olvasóink írták

 • 16. matriné 2009. január 20. 11:27
  „Majd, ha Magyarországon demokrácia és jogállamiság lesz, akkor az Ön által szimbolizált szekérről lefogják terelni a potyautasokat. A baj pedig sosem magától keletkezik, hanem egyesek okozzák! A segítség pedig joggal várható el azoktól akik annak megadására vállalkoztak! Viszont az alantas politika szekerét pedig, annak a haszonélvezői tolják a mai rendszerben!”
 • 15. dolce 2009. január 20. 09:32
  „Akkor is!Sok olyan ember van társadalmunkban,akik ha baj van, mástól várják a megoldást!
  Erre az országra igaz,hogy sokan ülnek a szekéren,de kevesen tolják!!!!!”
 • 14. matriné 2009. január 20. 06:31
  „Érdekes! A magasröptű valóság közlések ("freedomwarrior " senkinek sem hiányoznak amit levettek e rovatról. Meg is létszik, hogy mennyire félnek még kérdezni is! Vajon hova tüntették el ?”
 • 13. jirzi1 2009. január 19. 19:10
  „Hahó én tudom a megoldást .Nincs itt semmi probléma.Gyereket kell csinállni.Tudom hogy már jön .De az ötödik már meghozza a megoldást . Amíg megszületik csak kibírják valahogy.”
 • 12. soproni 2009. január 19. 17:18
  „Az is segítség,ha munkát adnak nekik.”
 • 11. rivotril2mg 2009. január 18. 23:42
  „tisztelt szerkesztöség én nem vagyok huszonéves és 1 éve nem tudok dolgozni mert lusta vagyok mint az állat mint a hölgy gyereke és párja (előző cikk), nekem csak 2 hónapja nincs munkám hiába keresek. Sajnos teljessen ellehetetlenült a hejzetem. Kijöhetnek fényképezni (nálunk nincs "most kerültél az isten háta mögé" felirat ami jellemezné az inteligenciámat). Én is bármilyen segitséget elfogadnák ami csak van. köszönöm”
 • 10. obama 2009. január 18. 13:35
  „nagyon szep hogy segitenek az olvasok. minden elismeresem. de ijenkor hol van a polgarmester meg a fasszszopo miniszterek. meg az ijen ojan politikus.hozza teszem ne javitsak kiaz irasomatt hisz ez egy szabad orszag.a gyurcsany meg vegye eszre magat.”
 • 9. matriné 2009. január 18. 11:22
  „Igen, kedves MTT. közben, azt is kell nézni, hogy ki írta nem csak az, hogy mit írt! Van aki csak úgy érheti el a sikert, ha a másikat gyalázhatja a jogos kritikájáért és véleményéért.”
 • 8. matriné 2009. január 18. 11:14
  „Gondom, T. MTT., hogy ugyan azon az alapon aktuális a "freedomwarrior " írása akár minden helyen és rovatban, ahogy a cím hír Rábaközben és Sopronban is! Sőt a "freedomwarrior" írását az egész ország sajtótermékeibe illene közzé tenni. Igyaz, ahhoz tökös újságírók kellenének!”
 • 7. matriné 2009. január 18. 10:57
  „Igen kedves "lolita"! Valóban azokra gondoltam amit már közel kéthetes írtam. Ha az Önkormányzati illetékesek a helyszíneket és a helyzeteket összevetették volna, akkor a pincében élők kapták volna a lakást és nem az egyedül álló fiatal lány egy gyerekkel, aki jó anyagi körülményeskeközt egészséges én nem drága albérletben laktak.”
 • 6. MTT 2009. január 18. 10:52
  „T. matriné, én az olyanokra gondoltam, amik Ön után vannak.....Tegnap is volt, úgy látszik kivették. Én arra reagáltam. freedomwarrior írásait nem tartom ide való kommentnek.”
 • 5. lolita 2009. január 18. 08:57
  „Matrine igazad van de vannak szükseg esetek mint peldaul ezis ahol gyorsabban kellene lakashoz juttatni a csaladot,bar te nem ezekre gondoltal,ertem mondanivalodat.”
 • 4. lolita 2009. január 17. 20:30
  „Kitartast a csaladnak.es jo tudni vannak segitö emberek akikre szamithatnak.”
 • 3. matriné 2009. január 17. 18:17
  „Kérlek kedvs MTT! olvasd el az előttem írót és, ha találsz benne olyat ami nem fedi a valóságot akkor jelezd! Szerintem mindegy hogy hol , melyik rovatban van nagyon is aktuális írás!”
 • 2. MTT 2009. január 17. 18:11
  „Bocsika, de jó oldalon vannak az előző kommentelők, vagy én tévedtem el???”
 • 1. matriné 2009. január 17. 17:56
  „Ehhez már nincs mit hozzá tenni! Csupán egy megfelelő lakást és munkát adni a cikkben szereplőknek! Persze a továbbiakban el kell felejteni azokat, akik nem a rászorultság miatt kapták a lakást tisztelt Csornai Önkormányzat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy pályázó volt a síktalanításra Kapuváron

Kapuvár - Az idei tél hóeltakarítási és síktalanítási munkáira csak egy pályázat érkezett a kapuvári… Tovább olvasom