Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Bérjegyzék virtuális fizetéssel

Vág - A Vocational Academy vági tagiskolájába az érintettek elmondása szerint néha már a tanítók hozzák a tisztítószert. A közüzemi díjakat az önkormányzat vállalta át. A tanítói fizetések jelenleg is akadoznak – állítják –, és a felsőben angol szakos tanár sincs.
A vági önkormányzattal márciusban kötött újabb szerződésének pontjait sem teljesíti a helyi iskolát még ebben a tanévben működtető Vocational Academy Alapítvány (VA) – mondta el a Kisalföldnek Egri Zoltánné, a vági iskola február óta megbízott igazgatója. A közüzemi díjakat az önkormányzat fizeti, a tanítók bérkifizetése jelenleg is akadozik, az angol szakos tanár sem igen érkezik a felsősökhöz. A helyi tanítók szerint azonban a szakos ellátottság és a tanítás feltételei megfelelőek, ám néha a pedagógusok visznek tisztítószert az iskolába.

A VA nemrég sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben finanszírozási nehézségekre hivatkozva közlik, hogy a fizetős iskolákon és a kunszigeti intézményen kívül minden vidéki tagiskola fenntartásából kivonulnak a tanév végén. E közleményben a szakos tanárok hiányáról és az oktatási feltételekről is szó esett. A megjelent cikkre reagáltak a vági iskola pedagógusai, akik a közleményben elhangzottak több pontját is vitatják.

– A VA képviselői leírták, hogy sok esetben nem szakos tanárokat és hiányosan felszerelt, elavult eszközöket vettek át a kistelepüléseken. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy intézményünkben a szakos ellátottság az alapítvány előtt és megjelenése után is megfelelő volt, kivéve a VA által beígért angol szakos pedagógust, akit az utóbbi hónapokban sajnos nélkülöznünk kell – jelentette ki Egri Zoltánné, a vági iskola, február óta megbízott igazgatója. Hozzátette, az oktatás feltételeihez a VA nem sok mindennel járult hozzá, azt az intézmény biztosítja.

Információink szerint a VA és a helyi önkormányzat márciusban egy új szerződést kötött, melyben az önkormányzat átvállalta az intézmény közüzemi (többek közt víz, villany, gáz) díjainak fizetését. A VA vállalásai közt a pedagógusbérek rendezése, egy angol szakos tanár biztosítása és havonta ötvenezer forint fenntartási költség megfizetése szerepel – tudtuk meg.

Ez utóbbiról szólva az intézmény vezetője elmondta, az ígért pénzből alig tízezer forintot tudtak kikönyörögni azután, hogy egyszerűen elfogyott a tisztító- és takarítószer az iskolában, amit nem egy esetben a pedagógusok saját zsebből pótoltak.

– Abból a zsebből, amit a VA elég üresen hagy – mondta Ambrus Terézia magyar–történelem szakos tanár. Hangsúlyozta, a fizetések szinte december óta akadoznak, tavasszal egyszerre fizette a VA a decemberi, januári, februári elmaradásokat, azóta ismét bér nélkül maradtak. – A napokban kell több százezer forint, elmúlt évről maradt személyi jövedelemadót fizetnem, szívesen megkérdezném a VA vezetőit, hogy miből, a közüzemi díjaimról nem is beszélve – jelentette ki a pedagógus. A béreken kívül sem bejárást, sem ebédjegyet nem fizet a fenntartó, ám a tanárok elmondták, a bérjegyzék minden hónapban rendszeresen érkezik, csak épp virtuális fizetéssel.

– Ha eltekintek attól, hogy a szabályosan járó és ügyvéd által is megerősített bérszínvonalat sem adja meg az alapítvány, azt erőteljesen sérelmezzük, hogy a szakos ellátást is hiányolja közleményében a VA – mondta a pedagógus. Véleménye szerint az év elején betervezett angolórákra a jelenleg más szakkal rendelkező, épp szabad tanárok járnak be és saját szakjukat oktatják a gyermekeknek.
– Úgy vélem, ezáltal az épp végzős gyermekek legalább az alaptantárgyakban nem szenvednek hiányt – jelentette ki a vági igazgató.
A vági felsősök angoltanár nélkül várják az év végét.
A vági felsősök angoltanár nélkül várják az év végét.

A pedagógusok hangsúlyozták: a VA nyilatkozatai ellenére egyáltalán nem érzik biztosítottnak az oktatás feltételeit a tanév végéig, hozzátéve azt is, hogy a VA június 30-án töröltetné az intézményeket a főjegyzői nyilvántartásból, ám a tanév augusztus végéig tart.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Nahát!!!! 2008. június 13. 07:56
  „Csak nem arra gondol, hogy nálunk az ügyészségnek a törvénytelenségek felderítése a dolga? Belátom persze előfordult már biztos ilyen is, de nyissa már ki a szemét, és ne ábrándozzon! Főleg ne ettől várja a fizetését, igazam van, hahotázó?”
 • 42. mucus 2008. június 11. 21:24
  „Nincs közös megegyezés,egyébként is munkát ajánlott,hehe...Nekem kell a fizetésem,és meg is szerzem.Nem érdekelnek a hazugsághegyek,amiket épít.Egy hete,lassan kettő,azt mondta,már úton van.Hát nem vettem észre.Hogy lehet ezt megtenni?Valahol olvastam,hogy az ügyészség a felettes szerve...”
 • 41. vélelem 2008. június 11. 14:53
  „A.T.
  Szerintem jún. 30. után, mire megkapjuk az elbocsátó, szép üzenetet...vagy közössel gondolja nol????
  kitartás!”
 • 40. Ambrus Terézia 2008. június 10. 07:09
  „Tisztelt Nagy Ottó!Legyen szíves mondja meg,mikor kapom meg a márciusi,áprilisi,májusi munkabéremet?Tisztelettel:A.T.”
 • 39. volt vokis 2008. június 06. 10:35
  „Kedves Turbók Úr!!
  Úgy tűnik, hamarosan mindenhol zárul Ottó bácsi mókatára.Köszönjük,hogy felvállalta ezt az ügyet és megmerte írni az igazat a vokiról és az ő vazallusairól.Tudom,hogy Önt is számtalanszor megpróbálták lejáratni és bemocskolni a "köz"hivatalnokai,takargatni próbálva a saját sarukat.
  További jó munkát és egészséget kívánok Önnek!!!”
 • 38. Hahota 2008. június 04. 17:49
  „csak így tovább Kedves Hozzászólók! jobb mint egykor a Hahota...:), meg Lúdas Matyi”
 • 37. szorgos méhecske 2008. május 30. 12:07
  „www.das.hu
  Talán kezdetnek nem lenne rossz, ha már a munkáltató nem ismeri a saját magára és az alkalmazottaira vonatkozó törvényeket.”
 • 36. mucus 2008. május 24. 07:53
  „Máximilán,nem tudod mit beszélsz.Kunsziget nág árát fizetett á jólétért.Mit fizet Ottó-Lottó?”
 • 35. Maximilián 2008. május 23. 22:52
  „Kedves Visszariadonovits Úr!
  Amennyiben Ön a Rimányi Henrikre gondol, lehet téved. A tanácsi vezetővel mindenképpen, mert Öttevényi volt az elnök elvtárs, a Marika néni pedig óvónéni volt. A Horváth Ede elvtárs titkárnőjének a fia sem biztos, hogy pontos találat!
  Egyedül az egyoldaluságot találta el. Egy oldal: A JÓ OLDAL. Igazat írt a Rimányi Zita Te Majom!
  Igenis eljöhetnek ide zarándoklatra - főleg a sok ingyenélő, henyélő, naplopó pedagógus - megnézni, hogy ezek a fiatalok milyen szorgalmasan, okosan, éjjel-nappal dolgoznak! Aki lusta annak persze az Ottó sem fizet Mucikáim! Nyafogjatok csak!”
 • 34. szorgos méhecske 2008. május 23. 22:45
  „Hehehe........ Hogy beletenyereltem ilyen messziről!”
 • 33. Fáj az igazság? 2008. május 23. 22:37
  „Vuki vigyázz a rágalmazással!
  Joszif ...szégyelld magad! Ha ismerted a titkárnőt, azért, ha meg nem, akkor azért!
  A többi aljas mocskolódásra nem reagálok. További jó szórakozást, hasznos időtöltést mindenkinek!”
 • 32. joszif vissza rianovics 2008. május 23. 20:14
  „Ejnye bejnye méhecske!

  Nem kell azért mindjárt a régi átkosra gondolni csupán azért, mert a volt városi párttitkár lánya megint írt egy teljesen egyoldalú cikket egy volt tanácsi vezető felkérésére egy volt szocialista nagyvállalat igazgatói titkárnőjének fiáról”
 • 31. szorgos méhecske 2008. május 23. 12:43
  „Ilyen lózungokat egykori cégünk párttitkára szokott mondani , amikor órákig beszélt a semmmiről, hogy nehogy szóba hozza valaki a valós problémákat. Persze mára amellett, hogy kapitalistaként süketel, a templomba hányja a keresztet, a rabszolgái ugyanazok,mint húsz éve és a szövege is nagyjából az alább olvashatóval hasonlítható össze.Ja és áldozatot vár, persze már nem a szocializmusért, hanem a saját cégéért.”
 • 30. Vuki 2008. május 23. 10:14
  „Gratulálok Kunszigetnek. Csak így tovább! Remélem Nagy Ottó "féltő kezeit" nyögik még húsz év múlva is. Csak dícsérni tudom az önkormányzatot, hiszen a lenyúlt állami normatívát még ki is egészítették.
  Drukkolok nekik! :))))))))) Kunsziget egy csoda, lassan zarándoklatokat kellene szervezni a falu iskolájába. Nagy Ottót oktatási miniszternek!!!!”
 • 29. Maximilián 2008. május 23. 06:53
  „Kedves Méhecskék és elégedetlenkék! Olvassátok már el, hogy mit ír a Kisalföld mai száma. Kunsziget igenis csoda, oda szó szerint minden le van írva! Nem nyafogni, dolgozni! Nem csodát várni. áldozatot vállalni! Kössétek fel az ajkatok, hogy le ne szakadjon!”
 • 28. szorgos méhecske 2008. május 22. 06:50
  „Az emberek humorérzéke a szocializmust átvészelte, de a hátramaradt funkcik némelyikének hatalmaskodása na meg a fizetés hiánya képes volt kiölni az emberekből.Igaz Maximilian?”
 • 27. anyó 2008. május 21. 13:07
  „Nem tudom,Maximilián irónikusan írtad-e vagy tényleg így gondolod?Hiányzik a mimika.Ha poénnak szántad,kac-kac,Ha komolyan gondolod,amit írtál,akkor félreinformáltak.”
 • 26. mucus 2008. május 21. 12:55
  „Vágon nem ez oktátássál ván báj./Nincs á betűm/Á fizetés hiánzik,de fájón”
 • 25. Vuki 2008. május 21. 10:51
  „Kedves Maximilián

  Elképesztő a naívságod.
  "A VA a biztonság és a magas színvonal záloga...". Hát erről kérdezd meg az osli, vági, stb. szülőket!”
 • 24. Vitnyédi valaki 2008. május 21. 08:28
  „Minden igaz amit Vitnyédről írnak, jobb lenne ha az ig.nő azonnal lelépne!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kútházat terveznek

Csorna - A régi, nem működő mellé új artézi kutat szeretne fúratni a csornai önkormányzat a Szent… Tovább olvasom