Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Berg Szakmai Nap Kapuváron

A szakmai nappal az iskola tisztelgett az iskola névadójának emléke előtt.
A Berg Gusztáv Szakiskolában, Kapuváron évek óta megrendezésre kerül a Berg Szakmai Nap. Báró Berg Gusztáv 1828. december 17-én született. A szakmai nappal az iskola tiszteleg a város jótevőjének és az iskola névadójának emléke előtt.

Ez a nap egyrészt a diákoknak szól, akik ezen a napon különböző szakmai bemutatókon, üzemlátogatásokon, kiránduláson vesznek részt. Nem másodsorban ezen a napon számol be az iskola a 2011-es évről kiemelt támogatóinak és partnereinek.

Külön köszönet illeti azokat a cégeket, szakembereket, akik elhozzák az iskolába a különböző szakmák legújabb anyagait, ismertetik a legújabb technológiákat. A diákokat szembesítik azzal, hogy milyen felkészültséggel, szakmai tudással tudják majd megállni a helyüket választott szakmájukban. Köszönet illeti azokat a cégeket is, melyek beengedik a tanulókat a különböző munkahelyekre, s ott a tényleges munkavégzéssel is megismerkedhetnek. Felsorolásszerűen: Schwarzkopf Gyula festő mester, vállalkozó, Kapuvári Hús Rt., Leier Hungária Kft., Jaf Holz Ungarn Kft., Hotel Sopron, Harrer Csokoládéműhely, TriArt Bt., LV Metal Kft.A délutáni program már hagyományosan a beszámolóval folytatódik, Nagyné Szabó Nikoletta igazgató köszöntő szavai után az iskola gazdasági vezetője, Szakács Istvánné beszámol a Szakképzési Hozzájárulás 2011 évi felhasználásáról. Kirkovics Ferencné MICS vezető a Minőségbiztosítási Csoport munkáját ismerteti. A minőségbiztosítás kiemelten foglalkozik a partnerek elégedettségének felmérésével és az iskola eredményeinek összesítésével. Többéves adatokkal támasztja alá a csoportvezető az iskola erősségeit, s utal a gyengeségekre is.Meghívott vendég-előadók Medgyesi Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás munkaszervezet-vezetője és Illés János a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kapuvári Kirendeltségének vezetője. Mindkét vendég évről évre hasznos új információkkal szolgál munkaterületükről, a szakképzésben bekövetkező változásokról.

Ez a nap lehetőséget biztosít a partnereknek konzultációra, egyes gondok és előkerülő problémák megvitatására, de elsősorban az iskola és partnerei közötti jó viszony további erősítésére.

A Szakmai nap állófogadással zárul. Az állófogadáson felszolgált ételek és a terítékek a vendéglátó szakmacsoport diákjait és felkészítő tanárait dicsérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem roskadt össze, hobbit keresett

Egészsége miatt dolgozni nem tud a nyugdíj mellett a bősárkányi Lidi Andrásné. Tovább olvasom