Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Bérbe adták a városi parkolókat Kapuváron

Kapuvár képviselő-testülete a várossá avatás harmincnyolcadik évfordulóján ülésezett hétfőn. Döntöttek a parkolók bérbeadásáról és határoztak a fűtésdíj közel négyszázalékos emeléséről is.

Rendhagyó módon kezdődött hétfőn a kapuvári képviselő-testület ülése. A várossá avatás harmincnyolcadik évfordulóján a tanácskozást a Kapuvári Térségi Általános Iskola tanulóinak ünnepi megemlékezése nyitotta meg, majd átadták a Sedes Sapientiae-ösztöndíjakat. Idén tizenöt pályázóból öt fiatal okleveles elismerésben, tíz pedig ösztöndíjban részesült.

A Hanság Coop Zrt. működését és jövőbeni elképzeléseit Völcsei János kereskedelmi vezető ismertette, majd a városatyák módosították az idei költségvetést, melynek főösszege – köszönhetően a különböző forrásokból beérkezett pénzeknek – közel három és fél milliárd forinttal felfelé módosult. A plénum Németh Csóka Gábor alpolgármester előterjesztésében tárgyalta a város turisztikai fejlesztési elképzeléseit.

A témának érdekes felhangot adott egy lapunkban megjelent SMS-üzenet, mely szerint a városban inkább a munkahelyteremtés lenne az ildomos, semmint a turisztika erősítése. A napirend kapcsán Hámori György polgármester kijelentette: „a multikra már ne számítsunk, a nagyobb termelőcégek már keletre vonulnak". Puhl Imre képviselő szerint ha jönne is termelőüzem Kapuvárra, már nem találnak elegendő szakembert.

Degovics István és Magyar Attila képviselők szerint nem elég a gyógyvíz és a szorosan hozzákapcsolódó szolgáltatások megléte, a civil szféra és a vállalkozások összefogásával komplex programot kell adni a turistáknak. A képviselők egyhangú véleménye szerint a turizmus fejlesztése is munkahelyeket teremt a városban. Fábián Imre képviselő a napirendhez annyit tett hozzá, hogy a városlakók szűkebb környezetükben is tehetnek Kapuvár vonzóbbá tételéért a tisztaság és a vendégszeretet révén.

A parkolók üzemeltetésének bérbeadásáról kiírt közbeszerzési eljárás győztese egy helyi vállalkozó lett, aki a parkolási díjak változatlanul hagyása mellett mintegy tizenhatmillió forintot fizet évente az önkormányzatnak. A polgármester kijelentette: ez előnyös megoldás, hiszen az eddig befolyt tizennégymilliós éves díj mellett a helyi büdzsét terhelte a parkolók karbantartása és az ellenőrző személyzet bére is. Egyébként  a díjak beszedésére Csornáról toboroznak alkalmazottakat.

A város, szerződéses kötelezettségeinek eleget téve, közel négy százalékkal emelte a távhőszolgáltatás díjait. Ennek kapcsán elhangzott, a lakossági díjak emelésével a gazdasági és közlekedési miniszter egyetértett, a regionális fogyasztóvédelmi igazgató viszont nem, s már a jelenlegi díjakat is magasnak tartják.

A testület két közbeszerzési eljárás megindításáról is határozott, egyiket az önkormányzat számlájának vezetésére, másikat az angiológiai központ fejlesztési terveinek elkészítésére írták ki. Két pályázatot adnak be a tűzoltóság technikai feltételeinek javítására, melyhez az önrész jó részét a tűzoltók teremtették elő. Határozat született a 85-ös főút Győri úti bevezető szakaszán kihelyezendő sebességmérő berendezések megvételéről. A városnak ez mintegy másfél millió forintjába kerül. Egy képviselői kérdésre válaszolva Hámori György hangsúlyozta: a bentlakók nem maradnak ellátás nélkül az ápolási otthon bezárása után sem.


Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászok és gombászok a határban

Rábaköz–Sopron - Van, aki gombászni, van, aki vadászni jár az erdőbe. Ha azonban mindkét… Tovább olvasom