Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Bemutatkozott a Rábaköz Romániában

Magyarország volt a díszvendége a Romániában megrendezett GastroPan nevű szakkiállításnak, ahol a rábaközi kiállítók is nagy sikert arattak.

A minap harmadik alkalommal, Marosvásárhelyen rendezték meg a GastroPan elnevezésű sütőipari, cukrászati, illetve gasztronómiai szakkiállítást, mely Románia legfontosabb ilyen jellegű nemzetközi eseménye. A fesztivál idei díszvendége Magyarország volt, emellett tizenkét ország 91 kiállítója volt jelen a seregszemlén. A rendezvény ideje alatt 13 ezer látogató nézte meg a színvonalas standokat. A különböző gasztronómiai versenyeken összesen 127 pék, cukrász, gasztronómiai szakember, illetve cég vett részt.A kiállításon szerepelt a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) és több rábaközi kiállító is. Az RVE saját standján perec, bioital, sajt- és hústermékek, méz, kapuvári baba, gyékény- és csuhétermékek, mézeskalács-költemények, höveji csipke, kékfestő, fazekastermékek voltak láthatók. A rábaközi delegáció tagjaként Bezovics Judit ételszobrász a gasztronómiai verseny résztvevőjeként oklevelet kapott gyümölcsből készült ételszobráért.

A rábaközi delegációt Osváth Csaba ákosfalvai (Beled testvértelepülése) polgármester kalauzolta. A hozzá tartozó kilenc településből négynek (Beled, Vásárosfalu, Dénesfa, Edve) van a Rábaközben testvértelepülése. Nemcsak településszinten működik ez a testvérkapcsolat, hanem egyes családok között is.

A kiállítást követően a legújabb tervek szerint egy térségközi testvérkapcsolat kialakításán munkálkodnak az érintettek: a Nyárád mente–Rábaköz térségek közötti együttműködés vélhetően precedens nélkül álló lesz Magyarországon.

Bezovics Judit munkáját Erdélyben is elismerték.
Bezovics Judit munkáját Erdélyben is elismerték.

Olvasóink írták

  • 2. merzsebet 2011. április 01. 08:26
    „Gratulálok.Az Erdélyi /marosvásárhelyi /sikerhez.”
  • 1. füstbement 2011. március 29. 11:43
    „Nem hazafiaskodni akarok, de ha valaki csak egy kicsit tájékozott a történelemben, akkor tudja,hogy Marosvásárhely hova tartozott. Talán ha a cikk írójában van egy kis buzgóság, akkor nem azt írja, hogy "Bemutatkozott a Rábaköz Romániában", hanem mondjuk bemutatkozott a Rábaköz Marosvásárhelyen vagy Erdélyben. Talán így nem is bántódik meg senki és nem is lett volna a tisztelt újságíró "szélsőséges"...Ennyi azért járna nekünk és az ottaniaknak is.
    Egyébként jó dolog, hogy az itteni emberek egy csoportja bemutatott néhány dolgot a mi világunkból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistérségi társulásnak 62 milliót kellene visszafizetnie

Államkincstári ellenőrzések jogtalan normatívalehívást állapítottak meg a Csornai kistérségnél. A… Tovább olvasom