Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Bemutatkoznak a polgármesterjelöltek

A Kisalföld Kapuvár és Csorna polgármesterjelöltjeinek három kérdést tett föl. Naponta közreadjuk a válaszokat.
Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület): – Ezt a találgatások helyett a döntéshozóktól kell megkérdezni, és a választ várni, miért így építették meg az utat. Az önkormányzat és Kapuvár lakói között az általam már eddig is kifogásolt kommunikáció hiánya miatt nem tudunk a miértekről. Az ipari park szerződéseinek részletes megismerése után a fejlesztést, a betelepülőket támogatjuk.

Hámori György (Fidesz–KDNP–Vállalkozók Pártja): – A megépült út az Ipartelepi és a Wesselényi utcákhoz csatlakozik. A 85-ös főúthoz történő bekötése s az arra szükséges mintegy 80 millió forint befektetése akkor válik időszerűvé, ha a területre új vállalkozás települ. Az ipari park infrastruktúrája elég jól kiépült, a továbbiakban a „várjuk a vállalkozásokat" elv helyett a „megkeressük és ajánljuk magunkat a letelepülni kívánó vállalkozásoknak" elv kell hogy érvényesüljön.

Biró Péter (független): – Az Ipartelepi út teljesen kiépített, parkolókkal ellátott, összeköttetést biztosít a 85-ös főút és a Vasút sor között. A kérdésben szereplő ipari parki 3–5. ütemben épített útvonal üzemi kiszolgálóút teljes infrastruktúrával. Ez valaminek a kezdete, lehetőség a további fejlesztésre, az ide betelepülők fogadására.

Horváth Árpád (MSZP–SZDSZ): – Az ipari park további fejlesztésével új, felsőfokú végzettségű és szakképzett munkaerőt foglalkoztató vállalkozások betelepülésének ösztönzését tartjuk szem előtt. A nemrég átadott új ipari út és a 85-ös főút kereszteződésének kiépítése meggyorsítaná a várost elkerülő út mielőbbi megépítését, ami jótékony hatással lenne Kapuvár iparára és idegenforgalmára is.

Nagy István (MIÉP): – Az ipari parkban kétszáztízmillió forintból létrehozott út az önkormányzat idei legnagyobb beruházása, szerződési kötelezettség volt. A megépítésével, tizennyolc hónapon belül a Provertha rt.-nek száz új munkahelyet kell létesítenie. Én bízom a szerződött felek korrektségében. Az Ipartelep jövőjéről úgy vélem, az előbbiek miatt a terület egy része már foglalt, a további helyeken egyéb lehetőségek nyílnak a betelepülni vágyó befektetők részére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterjelöltek Csorna tisztaságáról

A Kisalföld Kapuvár és Csorna polgármesterjelöltjeinek három kérdést tett föl. Naponta közreadjuk a… Tovább olvasom