Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Bemutatkozik három kistérség

„Szülőföldünk, a Rábaköz" néven hagyományteremtő programot tartanak szeptember 11-én vasárnap a kapuvári várárokban.
A programmal kapcsolatban Hámori György kapuvári polgármester elmondta, a rendezvény egyfajta továbbgondolása a Rábaköz mint tájegység fejlesztésének. – Örülünk Kapuváron annak, hogy a Rábaközben található mindhárom kistérség (győri, csornai, kapuvári) képviselői elfogadták meghívásunkat és bemutatkoznak a kapuvári rendezvényen – mondta a polgármester.

A programok vasárnap délelőtt tíz órától kezdődnek a városháza előtt, majd tizenegy órakor a kapuvári polgármester és a térség két országgyűlési képviselője, valamint a megyei kormányhivatal vezetője mond beszédet. Ezt követően Horváth Győző helytörténeti kutató tart előadást a Rábaköz néprajzi értékeiről, hagyományairól és híres szülötteiről. Közreműködik a Vági és Páli Dalkör, valamint a Szili Linkószer Citerazenekar. Ebéd után bemutatkoznak a rábaközi egyesületek, civil szervezetek, közben kulturális műsor rábaközi hagyományőrző csoportok részvételével A délutáni programokban lesz rábaközi tájételek bemutatása és kerekasztal is.

Fél öttől ismét hagyományőrző csoportok lépnek fel. Napközben folyamatos programokkal – népi kismesterségek, gyermekjátszó, rábaközi tájételek bemutatója, kóstolója, kézművesvásár – várják a látogatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hívás nélkül is segítenek a dénesfai asszonyok

A különböző helyi rendezvények lelkes segítője a dénesfai asszonyok egy csoportja. Legutóbb… Tovább olvasom