Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Beledi polgármesterjelöltek: A kertész és jutalma

Újraválasztása esetén a fideszes Tompáné Balogh Mária hárommilliárdnyi uniós forrást hozna a városba. Vetélytársa, Major Jenő végül nem osztotta meg programját lapunkkal.
– Tizenkét éve vagyok Beled polgármestere. Eddigi munkámat a kertészéhez hasonlítanám, aki elülteti a gyümölcsfát s gondozza. Munkája nyomán bő termés a jutalom. Úgy vélem, a munkám eredményei az elkövetkezendő öt évben válhatnak láthatóvá. Két éve dolgozunk Kapuvár polgármesterével azon a terven, amelynek eredményeként 2014 és 2020 között több mint 10 milliárd forint uniós forrást kívánunk lehívni a térségbe. Ebből több mint hárommilliárdot Beledbe terveztünk, amelynek hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani – mondta a polgármesterjelölt. Hozzátette: kiemelten fontos számukra a volt Betonáru területén az ipari terület rendezése és vállalkozásokkal való megtöltése. Egy nyertes pályázatból az ottani irodaépületet hamarosan felújítják.

Programjából kiemelte még az Egyesített Szociális Központ bővítését, a házi gondozói hálózat áttelepítését a volt papírbolt épületébe. Az óvodaépület északi szárnyának felújítása megkezdődött, jövőre egy padlófűtéses, tornaszobával és konyhával rendelkező szárnyat adnak át.

A fiatalok itthon maradásáért fecskeházakat építenének, az idősek ellátására pedig idősek házát alakítanának ki. Folytatják a kastélyfelújítást is. Támogatják a vállalkozások bővítését.

Ha a városka egyik legnagyobb cége megvalósítja bővítési terveit, akkor az önkormányzat elvégzi a Vörösmarty utca útfelújítását a közvilágítás kiépítésével. Tervezik még a szabadidőközpont harmadik ütemét, s a focipálya lelátójának megépítését, akadálymentesítést, a vicai tűzoltószertár felújítását, kerékpárút építését, csapadékvíz-elvezetés megoldását és parkrehabilitációt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly bemutató játékos teszttel Kapuváron

A szakemberek meghívták a rábatamási iskola diákjait is. Tovább olvasom