Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Beleden megszűnhetne a munkanélküliség

A Wiedenmann csarnokába mind a beledi álláskeresőket, mind a jelenleg eljárókat várnánk vissza.
Idén ünnepli tizenötödik beledi évét a gépgyártással foglalkozó Wiedenmann Kft. Pálkövi Tamás cégvezető elmondta: a Rábaköz egyik legnagyobb beruházásával ünneplik a jeles évfordulót, hiszen több mint négyszázmillió forintos beruházással egy új üzemcsarnokot létesítenek beledi telepükön.

– Jelenleg a logisztikai tervezés folyik, a konkrét lépésekre május környékén kerül sor – mondta a cégvezető. Lapunknak újabb jó hírrel is szolgált Pálkövi Tamás, hiszen az új csarnokba mintegy száz, frissen felveendő dolgozót várnak az elkövetkezendő években. Az örömbe azonban egy kis üröm is vegyül.

– A csarnokba többnyire fémipari szakembereket várunk, így hegesztőt, lakatost, mezőgazdaságigép-szerelőket és egyéb vasipari szakmákban dolgozókat – mondta Pálkövi Tamás. Számára is meglepő azonban az, hogy a környékbeli álláskeresők közt nem találnak szakembereket. – A beruházás elindult, ezért nem tudunk csak arra várni, hogy a környék szakiskolái kineveljék a megfelelő gárdát az új üzembe – mondta a cégvezető. Megoldásnak a nemrég beindult beledi felnőttképzési centrum kínálkozna.

– A Wiedenmann csarnokába mind a beledi álláskeresőket, mind a jelenleg eljárókat várnánk vissza – mondta Tompáné Balogh Mária polgármester. Hozzátette: amennyiben sikerülne bevonni a beledi álláskeresők jó részét, azzal akár meg is szűnhetne a helyi munkanélküliség. Átképzésükre a beledi felnőttképzési centrum lenne a legalkalmasabb, ám jelenleg még a tervezés stádiumában van az együttműködés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmák szűnnek meg

A kapuvári húsgyár néhány évvel ezelőtti megroppanása után napjainkra felállni látszik. Az illetékesek nyilatkozatai szerint tavasztól beindulna a késztermékgyártás, ami harminc új munkatárs felvételét jelentheti a több mint nyolcvanéves üzemben. Bedecs Pál üzemvezető azonban meglepő kijelentést tett az év végi munkásgyűlés előtt, miszerint nem volt jelentkező a hentesszakmára az esztendő során. Tovább olvasom