Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Beleden felnőttképzési centrumot építenek

Az ötmillió forintos beruházást a hónap végéig befejezik, és rövidesen megkezdik az első csoport szakképzését.
Május végén kezdődött Beleden az a projekt, melynek teljes kiépülése után felnőttképzési központ jön létre a dél-rábaközi nagyközségben. Mórocz Ildikó, a program menedzsere elmondta: a harmincmilliós program első lépéseként oktatásszervező munkatársakat képeznek Szombathelyen a képzések későbbi irányítására. Oktatásuk szeptember végén vizsgával fejeződik be.

Emellett mintegy ötmillió forintból újítják fel a felnőttképzési program helyszínének kiválasztott beledi művelődési ház teljes elektromos rendszerét. Több számítógépet is beállítanak, hiszen a rövid időn belül induló első felnőttképzési program egy számítógépes tanfolyam lesz. Mórocz Ildikó szerint az ingyenes képzésre elsősorban környékbeli munkanélkülieket vagy hátrányos helyzetűeket várnak. Pk a tanfolyam elvégzése után kapott OKJ-s képesítéssel növelhetik elhelyezkedési esélyeiket.

A menedzser tervei szerint jövő év tavaszán nyelvtanfolyamot indítanak ugyanezen célcsoport számára. Mórocz Ildikó hangsúlyozta: a képzéseket az Európai Unió támogatja a projekten keresztül, ezért az egész program a kinti tapasztalatokra épül. Ezek közül az egész életen át való tanulást, a felnőttképzést, valamint a képzési központ kialakítását emelte ki. A program 2008-ig tart, a központ onnantól önfenntartóvá válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az Árpád-kertet

Ünnepi istentisztelettel köszöntötték Beledben a kétszáz éves evangélikus templomot. Tovább olvasom