Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Beled: szülők vettek játékokat az óvodának

Pályázati forrásból kapott hat intézmény huszonegymillió forintot, amit az óvodák szakkörökre fordíthattak. A beledi szülők pénzéből játékokat vettek.

A helyi óvoda nevelési programjának kiegészítésére, öt másik pályázóval együtt, 21,6 millió forinthoz jutott a beledi óvoda. Az elnyert keretből több témában indítottak szakköröket az intézmény gyermekeinek: többek közt a népi gyermekjátékok felelevenítésére, közösségi foglalkozásokra és a hagyományos kézügyességi játékok, például a bábozás megismertetésére. A programokban szerepel a zene, az irodalom és az énekes játékok iránti figyelem felkeltése, a néphagyományok felelevenítése és többek közt egy Vas megyei faluház megtekintése is. A beledi óvodában egy-egy foglalkozáson 20–22 gyermek vesz részt, magában a programban összesen 65 gyermeket tudnak foglalkoztatni.

Az egyik beledi szülőtől, Odoricsné Buthi Krisztinától megtudtuk, a közösség évek óta gyűjt pénzt az óvoda felszerelésének és körülményeinek javítására.

Szülői ajándékok – Idén kültéri játékokat kaptak a beledi ovisok.
Szülői ajándékok – Idén kültéri játékokat kaptak a beledi ovisok.


A programokban szerepel a zene, az irodalom és az énekes játékok iránti figyelem felkeltése, a néphagyományok felelevenítése és többek közt egy Vas megyei faluház megtekintése is.

– Idén a gyermeknapot összekötöttük az előbb említett programban részt vevő csoportok bemutatóival. Ezt az alkalmat ragadtuk meg arra is, hogy a szülői munkaközösség idei ajándékát átadjuk a gyermekeknek – mondta Odoricsné Buthi Krisztina. A beledi óvoda ebben az évben a homokozó fedését, valamint több kültéri játékot kapott a szülők felajánlásából, melyek értéke meghaladta a 900 ezer forintot.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: vetélkedő és gondozott környezet

A 34 éve alakult Kapuvári Városszépítő Egyesület szervezte meg ismét „A mi Kis-Rábánk”… Tovább olvasom