Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Beled jól járt a városi ranggal

Öt évvel ezelőtt avatták várossá Beledet. Napjainkban a városi cím megszerzésében számos előnyt látnak.

Az elmúlt hétvégén ünnepelte várossá válásának ötödik évfordulóját Beled. Olyan lehetőségek nyílnak és nyíltak meg Beled előtt, melyeket a várossá válás nélkül nem tudtak volna és nem tudnának elérni – értékelte a cím elnyerését a kisváros polgármestere.

Az ünnepségen nyolc civil szervezet vehetett át elismerő oklevelet a Tompáné Balogh Mária által vezetett önkormányzattól, ami a helyi egyesületek, civilek munkáját dicséri.

Az ötéves jubileumi ünnepség Rosemarie Szalay képzőművész kiállításmegnyitójával kezdődött. A napjainkban már magyar állampolgársággal is rendelkező hölgy Szalay Antalnak, a helyben is gyárat működtető német–magyar üzletembernek a felesége.

– A Dél-Rábaközben központi szerepet betöltő település harminc községet lefedő szociális központtal, nyolcosztályos általános iskolával, óvodával, egyre több feladatot ellátó városházával, felnőttképzési központtal, rendőrőrssel és számos nagyobb vállalkozással büszkélkedhet – jelentette ki a polgármester. Beled rendelkezik továbbá falugazdász-irodával, munkaügyi hivatallal is.

Ötéves jubileum – Tompáné Balogh Mária és Rosemarie Szalay.
Ötéves jubileum – Tompáné Balogh Mária és Rosemarie Szalay.

– A városi cím elnyerésével számos intézményünk, hivatalunk megújult és a vállalkozások száma is örvendetesen növekszik, melyhez a nemrég megvásárolt ipari terület is nagyban hozzájárul – hangsúlyozta Tompáné Balogh Mária.

– Úgy vélem, fiatal városunk további fejlődésében kiemelt szerepet szánhatunk a tavaly megvásárolt ipari területnek, melyben már napjainkban is újabb vállalkozások működnek. A területhez tartozó irodaépület felújítására pedig elkészültek a tervek, amelyre pályázaton már 28 millió forintot nyertünk. A napokban a közbeszerzést is elindítjuk a munkákra – tette hozzá Beled polgármestere.

A várossá válás eredményeként a helyben működő vállalkozások is mintegy 420 millió forintos fejlesztési kerethez juthattak, mely egy részét munkahelyteremtő és munkahelymegtartó beruházásokra fordították. A polgármester kiemelte, az önkormányzat új orvosi rendelőt épített, a helyi óvodára pedig 67 millió forintot fordított.

– A következő pályázati ciklusban Beledben mintegy 3,1 milliárdos fejlesztési forrást szeretnénk lehívni, melyből az egyik legnagyobb, 200 milliós tétel a helyi kastély rekonstrukciója lesz – mondta Tompáné Balogh Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják a felújított emlékművet

Szil - Szeptember 14-én adják át és áldják meg a község felújított, első világháborús emlékművét. Tovább olvasom