Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Befektetőre vár a rábasebesi kastély

Érdeklődők vannak, ám vevő továbbra sincs a rábasebesi kastélyra. Egy kecskeméti székhelyű felszámolócég értékesíti az ingatlant, a kikiáltási ár 400 millió forint.


Továbbra is eladó a rábasebesi kastély. A Széchényi család egykori birtokát 400 millió forintért hirdeti a felszámoló. A vételár az elmúlt két évben folyamatosan csökkent. Katona József felszámolóbiztos a Kisalföldnek elmondta: érdeklődő nagyon sok van, de konkrét ajánlat nem érkezett.

A rábasebesi kastély kálváriája a rendszerváltáskor kezdődött. Befektetők vásárolták meg és szállodát alakítottak ki benne. Az épület többször cserélt gazdát, míg a tulajdonos cégek ellen felszámolás indult.
A felszámoló évek óta hirdeti, eredménytelenül. 2010-ben 420 millió forint volt a kikiáltási ár, legutóbb 400 millióval jelent meg a hirdetés.

Katona József felszámolóbiztos kifejtette: „normális" piaci viszonyok között már régen értékesítették volna a birtokot.– Érdeklődő volt szép számmal, de érvényes pályázatot senki nem adott le – tájékoztatta a Kisalföldet. – Meghirdettük újra a kastélyt, várjuk a jelentkezőket ugyanezzel az árral. A mai gazdasági körülmények nem kedveznek az értékesítésnek. Az ingatlanárak nyomottak, a gazdasági helyzet nem könnyíti meg a dolgunkat. Nemcsak a rábasebesi kastélyra igaz ez persze, hanem valamennyi ingatlanra.

A falubeliek természetesen nem örülnek ezeknek a híreknek. Ők abban bíznak – bár egyre kevésbé –, hogy előbb-utóbb komoly befektető kezébe kerül a kastély. A kisközség jövőjének szempontjából ugyanis nagy szerepe lenne az ingatlannak.

Az úrilakhoz tartozó birtok 35 ezer négyzetméteres, a kastély a múlt század elején épült. A parkban egy 1300 méter mély, lezárt termálkút is van, mely hasznosítható.

A rábasebesi kastély vételára 400 millió forint. Érdeklődő van, komoly vevő azonban nem jelentkezik. Fotó: Kisalföld-archívum
A rábasebesi kastély kálváriája a rendszerváltáskor kezdődött. Befektetők vásárolták meg és szállodát alakítottak ki benne. Az épület többször cserélt gazdát, míg a tulajdonos cégek ellen felszámolás indult. Az ingatlannak nagy szerepe lehetne a kisközség életében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion gázolt kerékpárost Szil belterületén

Egy 1928-as születésű férfit ütött el egy lengyel kamion pétneken délelőtt Szil belterületén. Tovább olvasom