Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Befektetők helyett turisták

Az Európa Napok rendezvénysorozata keretében osztrák- magyar konferenciát tartottak Kapuváron.

Az Európa Napok rendezvénysorozata keretében közös osztrák–magyar konferenciát tartottak Kapuváron. A programban az uniós csatlakozás mellett területfejlesztési és turisztikai kérdéseket tárgyaltak. Ez utóbbi téma kapcsán Biró Péter polgármester elöljáróban elmondta: – A mostani rendezvény is mutatja azt a megváltozott irányt, melyet a város önkormányzata az utóbbi időben elindított.

A polgármester úgy véli, a Németországban is érezhető recesszió visszafogja a környéken hagyományosan megjelent német ipari befektetőket. Ezért az önkormányzatnak egyéb kitörési pontokat kell keresnie a város fellendítése érdekében és ezt a turizmus keretein belül találják meg.

„A fejlesztés egyik első lépéseként az idei évben induló kerékpároscentrumot tudnám megjelölni.„
Biró Péter
Elmondása szerint a következő lépésként egy gyógyszálló–beruházás kezdődhetne. Már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a lehetséges befektetővel. A strand melletti önkormányzati terület tűnik a célra alkalmasnak.

–Mivel már nem sok saját tulajdonunk van, ezt a területet nem adjuk el, hanem szeretnénk az új beruházásba apportként bevinni – mondta Kapuvár polgármestere.

Hangsúlyozta, ezek a tervek nem egy önkormányzati ciklusra készülnek. Reményei szerint a következő négy évben több pénzt tudnak mozgósítani hasonló célokra. – A kis lépések taktikáját követve talán sikeresebb turizmusfejlesztést végezhetünk a városban. Már szó volt a tanuszoda létesítéséről, kistérségi kereteken belül, és lépéseket teszünk a strandfürdő fejlesztésére is.  Ez utóbbiról szólva Biró Péter kijelentette, a strand most nyit ki utoljára, hiszen innentől fogva már az idény végeztével sem zár be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskola helyett gondozóház

Idős emberek részére átmeneti gondozóházat alakítanak ki a tanév végén megszűnő, magyarkeresztúri iskola nemrég felújított épületében. A költségek meghaladják a negyvenhárom millió forintot. Tovább olvasom