Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Befektetne Kapuváron a bajor herceg

Kapuvár - A Németországban és Európa számos országában befektető bajor herceg Kapuvárral ismerkedett hétfőn.

A szálloda- és vendéglátóiparban is érdekelt Luitpold Prinz von Bayern úgy véli, vannak lehetőségek a rábaközi gyógyturizmusban.

Kapuváron járt hétfőn Luitpold Prinz von Bayern. A bajorországi herceget Németh Csóka Gábor kapuvári alpolgármester fogadta. A küldöttségben ingatlanbefektető és építészeti tervező cégek is képviseltették magukat. A bajor herceg Európa számos országában rendelkezik szálloda- és vendéglátó-ipari befektetésekkel, érdekeltségekkel. Kapuvári látogatásán is hasonló témákról tájékozódott.

A Luitpold herceg és Kapuvár alpolgármestere vezette küldöttség több kapuvári helyszínt is bejárt. A látogatás végén tartott sajtótájékoztatón Németh Csóka Gábor kijelentette, a bajor főrend nagy lehetőségeket lát a kapuvári gyógyturizmusban és az egynapos látogatást vélhetően hosszú távú együttműködés követheti.

Luitpold Prinz von Bayern Németh Csóka Gábor alpolgármesterrel.
Luitpold Prinz von Bayern Németh Csóka Gábor alpolgármesterrel.

Luitpold Prinz von Bayern elmondta, családja nyolcszáz éves múltra tekinthet vissza Bajorországban. A hercegről megtudtuk, ha Bajorország társadalmi berendezkedése napjainkban királyság lenne, akkor a kapuvári látogató ülne a trónon. A herceg kijelentette, magyarországi kapcsolataik is több száz évre nyúlnak vissza, többek közt családjáé volt valaha a sárvári vár is, ám vannak közelebbi kapcsolatok is. A Rábaközbe látogató herceg apja Sopronban tanulta az erdőgazdálkodást.

A bajor hercegnek nemcsak Németországban, de Európa-szerte is több befektetése van a vendéglátó-, szálloda- és a turisztikai iparban. Utóbbi legjobb példája a bajorországi neuschwansteini kastély, melyet II. Lajos bajor király építtetett 1869–1886 között és jelenleg is a család tulajdonát képezi.

– Kapuvári látogatásom során kiderült számomra, hogy a rábaközi kisváros turisztikai, gyógyászati és földrajzi adottságai megfelelőek és figyelemre méltóak – mondta a herceg. Hangsúlyozta azonban, minden gazdasági döntését jól megfontolja, így amennyiben úgy látja, hogy érdemes Kapuváron befektetni, hosszú távú együttműködés is kialakulhat a rábaközi kisváros és a bajor hercegi család között. A főrend hangsúlyozta, nagyon meg kell gondolni, hogy hova fektet be pénzt, hiszen a gazdasági válság hazájában is érezteti hatását. Mint a sajtótájékoztatón megtudtuk, szállodaipari és gyógyturisztikai beruházása jelenleg Magyarországon nincs, így a lehetséges kapuvári invesztíció az országban is első lenne.

A sajtótájékoztató végén Luitpold Prinz von Bayern azt mondta: szándékai szerint nem a hétfői volt az utolsó kapuvári látogatása.

Olvasóink írták

  • 3. info2009* 2009. szeptember 23. 12:43
    „Remeljuk, hogy nem a nemet szemet elhelyezesen gondolkodnak, mert meg nincs eleg nemet-osztrak-olasz szemet magyarorszagon. Gyanus.”
  • 2. rick 2009. szeptember 22. 14:05
    „:) Na, janika! Végre egy egysoros, s lám ez nem is zavaros. :)”
  • 1. janika 2009. szeptember 22. 12:28
    „Ja befektetné a bajor herceg a kapuvári menyecskéket az ágyába, mint annak idején tették a cselédjeikkel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Más választásom nincs, küzdenem kell˝

Fialka László kitartóan küzd betegségével, erőt családja és jóérzésű emberek segítő szándéka ad neki. Tovább olvasom