Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Befejeződött az aláírásgyűjtés

Befejeződött az az aláírásgyűjtés, amit a postatörvény módosítása érdekében kezdeményeztek.
Megyénkben hatezer-ötszázan írták alá az íveket. A Zempléni Településszövetség (ZTSZ) mint 82 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzatát tömörítő civil szervezet a kistelepülések postáinak megmentése érdekében indított népi kezdeményezését határidőre, eredményesen befejezte – közölte a Kisalfölddel Köteles László koordinátor, Komlóska polgármestere.

A népi kezdeményezés célja, hogy eredményessége esetén – ez ötvenezer érvényes aláírást jelent – az Országgyűlés tűzze napirendre és vitassa meg a postatörvény módosításának szükségességét, annak érdekében, hogy a Posta rt. csak az illetékes települési önkormányzattal egyetértésben működtethessen mobilposta-szolgáltatást.
Köteles Lászlótól megtudtuk, hogy az összegyűjtött 60.630 aláírást a ZTSZ küldöttsége február 11-én adta át Rytkó Emíliának, az Országos Választási Iroda vezetőjének.

– Kezdeményezésünket több mint kilencszáz település választópolgárai támogatták aláírásukkal – fűzte hozzá Köteles László. – A kistelepülések lakói mellé a nagyobb települések, városok állampolgárai, közéleti személyiségek, művészek is csatlakoztak. Bízunk a parlament bölcsességében, hogy figyelembe veszi ezt az alulról jövő kezdeményezést és olyan döntést hoz, amely megszünteti a hatszáz főnél kisebb falvak hátrányos megkülönböztetését, szem előtt tartva a falusi emberek érdekeit.

Arról pedig Nemes Lászlótól, Sobor polgármesterétől, megyei koordinátortól kaptunk tájékoztatást, hogy Győr-Moson-Sopron megyében is sikeres volt az aláírásgyűjtés, hisz negyvenhét településen több mint hatezer-ötszázan írták alá az íveket.

– Most átgondoljuk a további teendőinket és ha hitelesítik az aláírásgyűjtő íveket, akkor az országgyűlési képviselők támogatását kérjük. Lobbizni kívánunk, hisz ez nem egyszerűen a kisposták, hanem a kistelepülések ügye – jegyezte meg Nemes László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toledói diákok rábaközi népviseletben

A csornai Hunyadi János Gimnázium a Comenius-program keretében spanyol cserediákokat fogadott a… Tovább olvasom