Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Beemelték a Kis-Rába-híd tartógerendáit - Galéria

Beemelték a kapuvári Kis-Rába-híd tartógerendáit. A következő látványos munka a folyó szinte teljes lezárása lesz.

Csütörtökön szakadó esőben emelték be a kapuvári Kis-Rába-híd tartógerendáit a kivitelező cég munkatársai. A beruházás ezzel újabb, látványos szakaszához érkezett, hiszen a tizennégy hídgerenda helyre tétele után immár a hídpálya elkészítése következik.

A munkálatok helyszínén a Kisalföld megtudta, hogy a tartógerendák rögzítését követően a gerendaközök beépítése következik, ezután emelik rá a gerendákra az új hídszerkezetet. A szakemberek szerint a következő munkafázis a két hídfő kialakítása lesz, melynek nyomán a hídpályát a parthoz építik, ezáltal a közúthoz csatlakoztatják. Ezután a szakemberek lebetonozzák az új pályát, majd az oldalzsaluzást és a szigetelést követően készítik el a bitumenes felépítményt.

A következő látványos rész várhatóan a jövő héten következik, amikor is a Kis-Rába folyó vízhozamát minimálisra csökkentik az új hídpálya alatt, majd a medertisztítást követően felújítják a meder betonelemeit. Emiatt a Kis-Rába vízgyűjtő csatornáinál is vízhozamcsökkentésre lehet számítani.

Beemelték a Kis-Rába-híd tartógerendáit - Fotó: Jerkó Gyula


A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legutóbbi tájékoztatása szerint novemberben fejeződhet be a beruházás. A kapuvári Kis-Rába-híd építése április közepétől, a hídbontási munkák befejezésétől július elejéig leállt. Ennek oka, hogy a régi híd feltárt alapozása eltért a feltételezett állapottól, illetve a kiviteli tervektől. Ebből következően a meglévő alapozás csak részben lett volna alkalmas az átépítendő műtárgy alátámasztására.

A továbbépítés feltétele volt a kiviteli tervek átdolgozása, majd jóváhagyatása. A két és fél hónapos kényszerű leállás következtében a tervezett augusztus végi befejezési határidő várhatóan november közepére csúszik.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legutóbbi tájékoztatása szerint novemberben fejeződhet be a beruházás.

Olvasóink írták

 • 3. zakarias3 2011. augusztus 07. 14:58
  „És miért nem a Dunagép daruja emelte vissza?”
 • 2. nyekkmacsek 2011. augusztus 06. 08:37
  „Wasd
  ..tán megkérdezhetnéd a beruházót !!! ..eccerű ez nagyon !!!”
 • 1. Wasd 2011. augusztus 05. 23:04
  „Ha már egyszer áttervezték a hidat, akkor vajon a kerékpárutat miért nem tervezték rá a "szakemberek"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábacsécsényi falunap: kiállítás, zene, sport, adomány

A program péntek este hét órakor kezdődik a Solymos Szilveszter Kultúrotthonban. Tovább olvasom