Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Bécs és Ravazd is az unió része a diákoknak

A rábapordányi általános iskolások egy világváros és egy kistelepülés életét hasonlíthatták össze.
A rábapordányi általános iskola tizennyolc diákja európai uniós projektnek köszönhetően kétszer három napot töltött tanulmányúton. Egy világváros és egy kistelepülés életét hasonlíthatták össze.

Először Bécsben, a Bunte Schule Währing iskola vendégeként az osztrák fővárosban jártak. Az intézmény érdekessége, hogy többnemzetiségű, a világ minden tájáról van tanulójuk. A magyar diákokat gazdag programokkal várták: kisvasutaztak a Práter körül, kirándultak a schönbrunni kastélyba, az állatkertbe. A projekt következő három napját Ravazdon, az Erdei Iskolai Oktatóközpontban töltötték a rábapordányi gyerekek. Megnézték a Pannonhalmi-, Sokorói-dombság jellegzetes növénytársulásait és állatvilágát. Megismerkedtek a ravazdi erdészettel és részt vehettek egy éjszakai túrán is, találkoztak kismesterségek képviselőivel, bejárták a pannonhalmi apátságot, ittak IV. Béla király kútjából, felkeresték a Szent Villebald-templomromot és a Sólymos Szilveszter-kilátót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat nélkül nincs fejlesztés

Pályázati pénzekből szeretné fejleszteni a falut Rábcakapi önkormányzata. Németh Ottó polgármester azonban arról panaszkodott a Kisalföldnek, hogy hiába minden törekvésük, nem kaptak támogatást. Emiatt idén elmarad az útfelújítás, a ravatalozó rendbetétele, és nem készülhet el a rendezési terv sem. Tovább olvasom