Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Barbacs is megtalálta a helyét

A barbacsi polgármester úgy véli, nem községén múlt, hogy eddig nem alakulhatott meg a Szilsárkány-központú közös önkormányzati hivatal.

Giczi András a kedden ˝Barbacs még keresi a helyét˝ címmel megjelent cikkünkre reagált.

– A barbacsiak évszázadokkal ezelőtt megtalálták helyüket a Keszeg-ér bal partján. Önérzetes, büszke és dolgos emberek lakják a falut, akik nem szeretik, ha mások szólnak bele az életükbe. Sorsukról mindig maguk döntöttek és különbséget tudnak tenni jó és rossz között – kezdte Giczi András polgármester.

– Önkormányzatunk körjegyzőségben működött két településsel évek óta, nagyon jó kapcsolatban. A lakosságszámunk azonban nem érte el a kétezret, ezért lépnünk kellett az új törvénynek megfelelően. Idejekorán megkerestünk egy szomszédos falut azzal, hogy csatlakozzon hozzánk, így elérjük a szükséges lélekszámot. Az ottani képviselő-testület már 2012 januárjában szándéknyilatkozatot fogadott el, hogy készek az együttműködésre, a közös hivatal felállítására. Ebben a hitben kezdődtek el a tárgyalások. A negyedik község azonban csendben volt, ezért mi hárman tavaly novemberben kértük, erősítsék meg januári nyilatkozatukat. November legvégén érkezett meg válaszuk, melyben bejelentették, hogy elállnak korábbi szándékuktól.

Giczi András: A barbacsi képviselő-testület mindig a falu érdekeit nézve, a törvényeket betartva tette a dolgát.
Giczi András: A barbacsi képviselő-testület mindig a falu érdekeit nézve, a törvényeket betartva tette a dolgát.

Giczi András hozzátette: mivel mindez november végén történt, az idő sürgette az önkormányzatokat. A körjegyzőség három tagja úgy határozott, hogy továbbra is szeretnének együtt maradni.

– Minden lehetséges utat végigjártunk, de rá kellett jönnünk, hogy hárman képtelenek vagyunk megoldást találni. Ezt tudomásul vettük, és mindenki maga kereste a boldogulást – vázolta a polgármester.

– Dör gyorsan csatlakozott is a szilsárkányi körhöz és bejelentette, hogy január elsejével kilépnek a körjegyzőségből. A köztünk lévő megállapodás, illetve egyéb törvényi előírások azonban ezt nem tették lehetővé. Közös testületi ülésen, december végén úgy döntöttünk, hogy február huszonnyolcadikával szüntetjük meg kapcsolatunkat.

Ami pedig Barbacsot illeti, mi is kerestük a megoldást. Meg is találtuk azokat a településeket, melyekkel közös hivatallal dolgozunk majd együtt. Az együttműködés jogi hátterét kell még megteremteni. A barbacsi képviselő-testület tehát mindig a falu érdekeit nézve, a törvényeket betartva tette a dolgát. Azt pedig, hogy munkánkkal bármely más településnek is hátrányt okoztunk volna, nem hiszem.

Olvasóink írták

 • 5. esőcsepp 2013. február 14. 18:30
  „Ilyen jó megjegyzéseket ritkán lehet olvasni!:)
  Gratulálok minden hozzá szólónak!:) Velős,tömör...és lehet igaz is?”
 • 4. kerteszb 2013. február 11. 15:33
  „"A barbacsiak évszázadokkal ezelőtt megtalálták helyüket a Keszeg-ér bal partján. Önérzetes, büszke és dolgos emberek lakják a falut, akik nem szeretik, ha mások szólnak bele az életükbe. Sorsukról mindig maguk döntöttek és különbséget tudnak tenni jó és rossz között " - micsoda agresszív szöveg, az egér fenyegeti az elefántokat.”
 • 3. kukszi 2013. február 08. 12:55
  „Hű, de milyen mérges ember lehet a képen látott polgármester ????
  Haragszik a világra,mert se vele,se jegyzőjével senki nem akar szóba állni.
  Úgy hallottam, hogy a jegyzőnője,már vagy két-három helyről kapott elutasítást állás ügyben!!!
  Szerintem saját maguknak köszönhetik ,ezt a nagymérvű kiközösítést,kicsit gondolkodjanak és rájönnek miért van ez.
  " FAGYI VISSZA NYALT"”
 • 2. totya75 2013. február 07. 13:28
  „A Barbacsi polgármester végig kalapolta fél Rábaközt. Ahova mehetett volna nem ment, ahova menni akart nem kellett. Rég tudták, ha nem is hivatalosan, hogy Markota Kónyba megy. November elején mehettek volna Szilsárkányhoz, Decemberben Bágyogszováthoz, de nem mentek. Januárban bepróbálkoztak Rábatamásiban, Szilban, Kónyban. Hallottam Rábapordány győzködéséről is. Nekem csak az a furcsa, hogy nagyrészt olyan helyekre akar menni ahol jegyzőt is keresnek. Ez a Barbacsiak érdekképviselete vagy másé?”
 • 1. hangok 2013. február 07. 12:20
  „HAZUGSÁGOK, elképesztő!! Mosakodás a falu előtt, az egész cikk felháborító! A törvény nem erről szól,amit a barbacsi vezetés csinál! Reméljük a falu is jól látja ezt! Hamarosan választás lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az Alföldről hozzák a böllérmájnak valót

Tovább olvasom