Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Barátságos dallamok versenye a zongorán

Zeneiskolások versenyeztek Csornán kötött és szabadon választott stílusban. A mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Állami Zeneiskola és a csornai Kerényi György Zeneiskola 1990 óta minden évben közösen rendez „barátságos zeneversenyt”.
Vendégségbe érkeztek: Keresztény Anna, Tálos Sarolta, Bonifert Eszter figyeli Bükki Bence verseny előtti utolsó gyakorlását.
A versengés hangszerét évente váltogatják: tavaly hegedültek és fuvoláztak a gyerekek, idén pedig a zongora előtt mutathatták be tudásukat.
A zenés vetélkedőn hat település negyvennégy ifjú zenésze versenyzett egymással kötelező és szabadon választott darabokkal. Dr. Zsenák Ferencné, a csornai zeneiskola igazgatója elmondta: a kötelező mellett a diákok tanáraik segítségével dönthették el, hogy melyik művet adják elő. Így a barokktól a romantikusig, a klasszikuson át szinte valamennyi stílus hangjai felcsendültek a versenyen.
A zenészeket Gábor József, a Széchenyi-egyetem művészeti fakultásának igazgatója és Gáborné Jászberényi Lilian, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója értékelte. A díjakat a győri Kovács Margit Általános Művelődési Központ és Kézműves Szakmunkásképző diákjai készítették el és ajánlották fel.

Nívódíjas zeneiskolások

A versenyen mosonmagyaróvári, csornai, mosonszentmiklósi, jánossomorjai, darnózseli és lébényi tanulók vettek részt hat korcsoportban. Nívódíjban részesült Karácsony Dóra (Darnózseli), Bonifert Eszter (Mosonmagyaróvár), Keresztény Anna (Mosonmagyaróvár), Kiss Eszter (Csorna), Bükki Bence (Mosonmagyaróvár), Csányi Ildikó (Csorna), Restum Julianna (Mosonmagyaróvár). Farkas Árpád zongorahangoló különdíját Császár Júlia (Csorna) kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztenének, tejkvótát vásárolnak

„ Tejkvótát vásárolnék” – olvasható a szűkszavú hirdetés a Kisalföld mezőgazdasági… Tovább olvasom