Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bankrablás bűvésztrükkel

Csorna–Sopron - Trükkös tolvaj járt szerdán az Erste Bank csornai, soproni és kőszegi fiókjaiban. Valószínűleg Rodolfo bűvésztáskája volt a kedvenc játéka gyermekkorában, a pénztárosok kezéből ugyanis szó szerint kivarázsolta a bankjegyeket. Összesen közel másfél millió forintot tüntetett el. Mutatványát a biztonsági kamerák rögzítették.

Egy jól öltözött, megnyerő modorú, angolul beszélő férfi szerdán először a csornai Erste bankfiókban „varázsolta el" a pénztárost. Kezében egy húszezressel lépett a pulthoz és kérte, váltsák fel. A két tízezres azonban nem felelt meg neki, mondván, a sorszámokkal nincs megelégedve. Az alkalmazott erre mint egy kártyapaklit, terítette szét előtte a bankókat. A „bűvész" ugyan nem mondta az ilyenkor szokásos felhívást: „Vigyázat, csalok!", de ujjaival simogatni kezdte a köteget...

 A további részletekről Völcsey András, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője számolt be a Kisalföldnek.
– A biztonsági kamerák rögzítették a bűncselekményt, így mi is elképedve láttuk, milyen módszerrel dolgozott a férfi – tájékoztatott Völcsey főhadnagy.

Trükkös tolvaj: A felvételen látható jól öltözött, megnyerő modorú férfit, a banki csalót, a rendőrség keresi. Ha valaki a fiatalembert felismeri, esetleg látta valahol, tartózkodási helyéről információval tud szolgálni, kérik, jelezze a Csornai Rendőrkapitányságon, a 96/263-271-es telefonszámon. 
Fotó: A csornai Erste Bank biztonsági kamerájának (fekete-fehér) felvétele
.

– Miközben a férfi a tízezresek között matatott, kisujjával szinte láthatatlan mozdulatokat téve, a tenyerében gyűrte össze a bankjegyeket. A pénztáros semmit nem vett észre ebből – folytatta Völcsey főhadnagy.

– Az „ügyfél" ezek után ismét meggondolta magát és azt kérte, adják vissza húszezresét, mert azt mégsem akarja felváltatni.

A gyanútlan bankos kérés nélkül, mintegy „varázsütésre" ismét széttárta a férfi előtt most már a húszezreseket.

Hagyta válogatni az „angolt", aki ugyanúgy, a kisujjával ügyeskedve tüntette el a pénzt. Összesen 480 ezer forint „vándorolt el" kezei között. Aztán megköszönve a segítséget, távozott.

Két és fél órával később már Sopronban jelent meg, ahol szintén az Erste Bankban, a csornai módszerrel  közel egymillió forintot bűvészkedett ki a pénztáros kezéből.

A hűség városából Kőszegre ment a trükkös tolvaj. Ott ugyancsak az Erste fiókot kereste fel, de a mutatványt valami megzavarta és ez menekülésre kényszerítette a „bűvészt".

Az Erste Bank kommunikációs osztályán érdeklődésünkre elmondták: folyamatban lévő ügyről nem adnak tájékoztatást. A trükkös tolvaj fényképét egyébként eljuttatták valamennyi bankfiókjukhoz, hogy még egyszer ne fordulhasson elő a csornaihoz és a sopronihoz hasonló eset.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Ámor 2008. február 13. 19:46
  „Pár évvel ezelőtt engem elzavartak, nem voltam ismerős nekik, csak aprópénzt szerettem volna váltani. Elküldtek mondván menjek oda ahol a számlámat vezetik. Pedig csak a munkámhoz kellett volna. Szegény csórikával ők nem foglalkoznak, nem voltam öltönyben.
  Gratulálok a trükkös tolvajnak ő jobban bevágódott!!”
 • 32. Embör 2008. február 11. 22:42
  „Remélem te "Jó Ember" ma megfelelő mennyiségű kenyeret és tejet tudtál eladni a sarki közértben, úgyhogy a napod tuti jól telt.Tudomásom szerint a ravaszság nem szabad , hogy fő tulajdonság legyen egy pénzintézeti dolgozónál. Valóban felelőtlen volt az tény , de biztos drágán megfizette ....szó szerint.Egyébként én sem értem mivel tudta így elkábítani és nem tudom sajnálni a pénztárost. Lehet hogy az első munkanapja volt?:):)”
 • 31. Gyula 2008. február 11. 16:02
  „Szerintem a pénztáros körmére kellene nézni. Elképzelhető, hogy cinkosok....Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egy pénztáros hogy lehet ilyen felelőtlen és gyengeelméjű. Valami itt sámtít. Vagy csak én érzem így?”
 • 30. Ember 2008. február 11. 11:35
  „Embörök! A banki alkalmazott nem intelligensebb egy atlag boltosnal: a bankszakma szinvonala mar regen a multe! Banki alkalmazott abbol lesz, aki legkevesebb fizetessel megelegszik. Nem baj ha nincs szakmai kepesitese, jo a munkanelküli szocialpedagogus es az agrarszakember is!!!
  Ne varjunk tölük semmi ravaszsagot es eleslatast!”
 • 29. Joe 2008. február 09. 14:41
  „Parókás lehet, és ismeri a bank eljárásait. Azért is egy bannkhoz ragaszkodott. Minek kellet oda angol ? Talán nagyobb a hitel, vagy mutatja hogy kulfoldi. Angol az világnyelv és sok a variáció.
  Legmenobb az Amcsi. Milyen angolt lokott ?”
 • 28. Várkonyi Gábor 2008. február 09. 10:17
  „Ügyes tolvaj, és megérdemli a pénz, amit sikeresen megszerzett, tényleg megdolgozott érte! Vállalta a felelőséget, hogy a kamerák veszik, és meg fogják fejteni a mutatványát.... Amúgy azt nem értem, hogy miért is adhat ki egy bankos nagyobb cimletű pénzt "válogatni", ez nekem gyanús lenne egyből. Meg mit érdekelné az embert, milyen sorozatszámú, ez kicsit fura szitu. De tényleg jó kis sztorit adhatott elő, illetőleg megnyerte a bankosok szimpátiáját azzal, hogy készséggel segítettek neki.
  Az említett bankokat nem véletlenül választhatta ki; biztos volt a bank "gyengeségében" :)”
 • 27. pancser 2008. február 08. 23:39
  „Ne bántsátok a pénztárost, mert a fickó nagyon ügyes. A magyaróvári egyik parkolóban is garázdálkodotta múlt szombaton, kétszázasért kért kettő fémszázast, a jóindulatú áldozat elővette a pénztárcáját és közben ez meg kivette belőle a kettő perccel azelőtt bankból felvett 100 ezer ft-ot az áldozat az újságban közölt kép alapján egyértelműen felismerte. Egy hölgy Veszprémben 600 ezer ft-ot vett fel majd egy borítékba tette, azt pedig a táskájába. A táskát az anyósülésre helyezte, indítani akart amikor egy jól öltözött fiatalember ment oda hozzá kezében térképpel, eligazítást kért. Közben míg a nő el volt foglalva az iránymutatással, a háta mögött átnyúlva kibűvészkedte a borítékot! Nagyon kiváncsi leszek, hogy impotens rendőrségünk, mit tud tenni. Gondolom, ha kézenfogva bevezetnénk hozzájuk a tolvajt, akkor talán erdményre jutnának. Most több száz emberüket a népellenes MSZP-SZDSZ képviselők védelmére kénytelenek átállítani, végül ez mentségükre szolgálhat. A fickó szürke Mazdával közlekedik, figyeljetek az ilyen autókra!”
 • 26. Mester 2008. február 08. 22:02
  „Tipikus Magyar felfogás miatt van aki öltönyt húz magára az már tuti nem bűnöző még a pénzt is kiteríthetjük elé .... Hajrá Magyarország :D”
 • 25. marex 2008. február 08. 21:51
  „Ez nem mese? Még mesének is durva. A páncélszekrény egész tartalmát ki kellett volna elé teríteni, had keresgélje az igazit.
  Eddig azt hittem, a bankokban okosabb pénztárosok ülnek.”
 • 24. gyulavitéz 2008. február 08. 21:05
  „Van párja a Magyar parlamentben.”
 • 23. Dóczy Ferencné 2008. február 08. 19:54
  „---Valaki:::
  Ez egyszerűen hihetetlen,pont a bankban? Hiszen nem lehet megmozdulni mert a biztonsági őr már rá is tapad a szemeivel,és ezt nem vette észre? Zizegést sem hallotta senki? Nem vádaskodom csak fura! Képen nem látni,hogy valaki még lett volna bent? Becsületes embert el hajtották volna .......! Sok sikert a rendőröknek!”
 • 22. Roland 2008. február 08. 19:52
  „Tud valamit a csávó remélem nem találják meg egy ilyen mutatvánnyal megérdemeli azt a lóvét:D”
 • 21. pancser 2008. február 08. 15:39
  „Ez van az országban, meg kell mondjam tudok az ügyről ezt, azt, véleményem is van, de nem mondom. Most már csak arra leszek kíváncsi a yard megtalálja - e a mukit, mert a tüntetőket megtalálja. Az utak tele vannak rendőrökkel, nem a bűnözők miatt. Soha nem fogom megérteni, miért áldoznak annyi pénzt a 30 km-es Kresz táblákra. Szerencsétlen autóst 40 km miatt már közellenségként kezelik 30 ezernél kezdődik a büntetést. Ha valaki Szombathelyre megy lőcsös kocsit idéző sebességgel haladhat. Az állam is tolvaj lett, az autós fizet, mert a nyomorult, a hatóság szerint egy üldözendő lény, a Suzukijával nem hajlandó a fele útját bicikli sebességgel megtenni. El nem felejtsem a trükkös tolvajt, vele sokkal több baj van mint száz autóssal, akinek költséget emészt az üldözése, meg nem is fizet!”
 • 20. Túrabakancs 2008. február 08. 15:32
  „Lehet hogy a mi kis "Rodolfónk" rendelkezett az úgynevezett
  telepatikus képességgel! Szegény pénztáros azt sem tudta
  hogy mit is csinál, külföldön több eset igazolja ezeknek a bűn-
  tényeknek a létezését .Ha a trükkösönk jóvágású , akkor
  meg alapból elájulhatott a pénztárnál lévő hölgy!(?)”
 • 19. Miszter Tejfel 2008. február 08. 14:42
  „Gipsz Jakab, ez tetszett!:)
  Állítólag a rendőrség most minden létező nyulat és galambot bekísér, mert nem tudják, melyik az elkövető.”
 • 18. maxima 2008. február 08. 14:29
  „Váltsák fel a húszezrest,majd még válogat is! Tom fiam mejiket kéred? Ja, vissza az egész!Ejnye de rossz fiu vagy,így nem teljesítem három kívánságodat!Ez ovoda vagy bank?”
 • 17. bankomat 2008. február 08. 13:18
  „Szívesen megnézném a felvételt...”
 • 16. Gipsz Jakab 2008. február 08. 13:16
  „Mindenesetre valami oka biztos volt, hogy mindenhol éppen a fenti bank fiókját kereste fel! Lehet, hogy ki van függesztve a tájékoztató: Pénzváltás esetén akciós sorszámválasztás! 50 db-ból választhatja ki az igazit! Akár többet is! Csak nálunk! :)”
 • 15. bszilvi 2008. február 08. 13:08
  „Én már semmin sem csodálkozom, de a pénztárosokat úgy rúgnám ki, ahogy van!:))))”
 • 14. iksz 2008. február 08. 11:27
  „Ja és nekem az is fura hogy ez nem csak egy helyen sikerült neki.....”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városházi hozzájárulás az egészségügyi park projektjéhez

Kapuvár - A képviselő-testület legutóbbi ülésén zárt körben tárgyalta az úgynevezett Prémium… Tovább olvasom