Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bankkártyaszerű lesz az új könyvtári olvasójegy

A csornai városi könyvtár március elsejétől megújította szolgáltatásait. Változnak az ezekhez való hozzáférés feltételei, így például a beiratkozásé és a kölcsönzésé is.
A Martincsevics Károly Városi Könyvtár eddigi gyakorlatának megfelelően egy beiratkozással több részleget és szolgáltatást is igénybe vehetett az olvasó. Ez a felnőttek esetében most sem változik, viszont szeretnék elérni, hogy a használó személyesen keresse fel az intézményt. Ezért március elsejétől kérik, hogy saját olvasójeggyel kölcsönözze dokumentumait az olvasó.

Arra kívánják ösztönözni a könyvtár használóit, hogy egy-egy családból többen is iratkozzanak be, hiszen gyűjteményük széles körű érdeklődést elégít ki. „A csornaiak és környékbeliek tekintsék sajátjuknak a könyvtárunkat, legyen természetes számukra, hogy akár tudásszerzés céljából, akár kikapcsolódni térjenek be hozzánk" – mondta Szalayné Galambosi Tímea igazgató.

A használati szokásokhoz igazodva lehetőséget teremtenek a negyedéves könyvtári tagságra, amelyet ideiglenesen lehet szüneteltetni vagy folyamatosan megújítani. A kölcsönzések pontosabb dokumentálása érdekében lecserélik az eddig használt olvasójegyeket is. Praktikusabb, bankkártya méretű, saját egyedi logót tartalmazó olvasójegyet állítanak ki minden könyvtári tagnak.

„A gyermekek olvasóvá nevelésének elsődleges színtere a gyermekkönyvtár, ahol a legkisebbeknek úgynevezett játszósarkot alakítottunk ki. Kedd délelőttönként a kisbabák és szüleik foglalják el a könyvtárat egy-egy játékos foglalkozás keretében. Havonta új könyvtári rejtvénnyel és nyereményekkel kívánjuk a gyermekeket a könyv és az olvasás felé irányítani. Egyre erőteljesebb kampányt fejtünk ki a könyvár használata érdekében a fiatalok körében az oly népszerű internetes felületen, közösségi oldalakon" – jegyezte meg az intézményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerszünet az oviban

Tovább olvasom