Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Balul ért véget a pénzszerző körút

Furcsa módját választotta a pénzszerzésnek egy huszonhat éves törökszentmiklósi illető. Ám a különös akciójának – állampolgári bejelentés nyomán – a csornai rendőrök vetettek véget.
A minap vonattal – és pénzszerzés céljával – érkezett Csornára egy huszonhat éves törökszentmiklósi férfi. Miután leszállt a vonatról, azonnal megkezdte a szemlét a városban. Figyelme a telefonfülkékre irányult, alaposan szemre is vételezte azokat, na meg a környezetüket a vasútállomástól egészen a Petőfi térig.

Ezt követően visszatért a kiindulási pontra és akcióba lépett. Ez abból állt, hogy mintegy háromszor három centiméteres, üdítősflakonból készült műanyag lapot helyezett el a telefonkészülékbe, ami megakadályozta, hogy a visszajáró pénzt a készülék kidobja. A mit sem sejtő telefonáló pedig hiába várta a forintjait, mást nem nagyon tehetett, legfeljebb bosszankodott és távozott. Ezután a leleményes pénzszerző besétált a fülkébe és egyszerű, ám speciális célszerszámmal kiemelte az általa behelyezett műanyag lapot, a rajta összegyűlt pénz meg szinte az ölébe hullt.

A csornai kirándulás azonban nem tekinthető sikeresnek, mivel a helyieknek feltűnt, hogy egy ismeretlen férfi be-bemegy az egyik telefonfülkébe, de nem telefonál. Azonnal jelezték az esetet a rendőrségnek és a helyszínre érkező járőr fülön is csípte az illetőt. A meghallgatás során kiderült, hogy az ország több településén is alkalmazta már ezt a módszert s egy-egy körút alkalmával két-háromezer forintot szokott összegyűjteni. Arra is fény derült, hogy nem ez az első eset, amikor dolga akadt a hatósággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem nyithat ki a kapuvári strand

Idén biztosan nem nyit ki május elsején a kapuvári strand. A fenntartó Ras Kft. nem tervezett, ám… Tovább olvasom