Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Bálra készül a tízéves Kék Forrás

Tíz évvel ezelőtt 230 ezer forint sorsáról kellett döntenie a Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának. Tavaly már közel hárommilliónak keresték a legjobb helyét. Szombaton kilencedik jótékonysági báljukra készülnek.
Dr. Halmi Margit, a Lumniczer-kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa számára sajnos nem okozott nagy fejtörést, mire költsék az elmúlt évtizedben azt a 20 millió forintot, amit az immár kiemelten közhasznúnak számító alapítvány adott át Kapuvár gyermekegészségügyének. Az első adományból még kisebb értékű orvosi műszereket vásároltak, aztán hozzáfogtak a gyermekosztály teljes felújításához. Az első szakasz több évig tartott, a rekonstrukció végén Illés Jánosné, aki a kezdetektől ingyen könyvel, 11,3 millió forintos felújításról szóló számlaköteget könyvelhetett le. Sok mester szaktudását, kétkezi munkáját ajánlotta fel a kövezetek, burkolatok cseréjéhez. A következő nagy terv a kórház különálló épületében lévő osztály fűtésének korszerűsítése volt, aztán a rendelőintézet következett a maga hárommilliós költségvetésével.

A százezer forinttal létrehozott, mára millióssá duzzadt alapítvány motorja ma is az alapítók egyike, Kozákné Dobra Zsuzsa. Idén kilencedik alkalommal fogott hozzá a Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány jótékonysági báljának megszervezéséhez. Az est törzsközönsége kialakult az évek során: 220–250 jegy kel el alkalmanként. A jövedelemadóból felajánlott egy százalékok mellett a bálok átlagosan nyolcszázezres tiszta bevétele az, amivel évről évre számolhat a Lumniczer-kórház gyermekosztálya. Tavaly az alapítvány bankszámlájára 2 millió 845 ezer 61 forint érkezett, idén is hasonló nagyságrendű felajánlásra számítanak, hisz 2000 óta, mióta kiemelten közhasznú az alapítvány, jelentős adókedvezményben is részesülnek az adakozók.

A szombat esti kapuvári bált a hagyományoknak megfelelően pompás külsőségek között a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium sportcsarnokában rendezik. A bál műsorvezetője Németh D. László szerkesztő, sztárvendége pedig a Princess együttes lesz. Az alapítvány kuratóriuma néhány elöregedett orvosi műszer lecserélésén túl az idei bevételből a csecsemőgondozó korszerűsítéséhez fog hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai razzia Kapuváron

Szombat éjjel a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai, kiegészülve az APEH, a vám- és pénzügyőrség,… Tovább olvasom