Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Balladával, illetve fegyverrel érnek el versenysikereket

Kiváló tanulókkal büszkélkedhet a csornai Hunyadi-gimnázium. Az ország legjobb balladamondója és legkitűnőbb rendvédelmise is az intézmény diákja.
Rövid időn belül két országos versenyen is hunyadis diák diadalmaskodott. Nagy Noémi az országos balladamondó versenyt nyerte meg, Tóth Brigitta a rendvédelmi szakosok tanulmányi versenyén lett első. Mindketten végzősök.

Tóth Brigitta (jobbra) és Nagy Noémi országos versenyen öregbítették a Hunyadi-gimnázium jó hírét.
Tóth Brigitta (jobbra) és Nagy Noémi országos versenyen öregbítették a Hunyadi-gimnázium jó hírét.

Az Országos Balladamondó Verseny döntőjét Nagykőrösön rendezték meg a közelmúltban. Noémi három évvel ezelőtt bronzérmet szerzett, így esélyesként indult idén. Arany János Hamis tanú című művét mondta el. Ötvenhárom társát utasította maga mögé. – Három balladával kellett készülnünk, a Hamis tanún kívül még a Tengeri hántás és a Tetemre hívás volt a tarsolyomban. A zsűri végül a vén Márkus történetét kérte tőlem – mondta a Kisalföldnek Nagy Noémi.

– Pál Melinda tanárnő készített fel a versenyre, sok gyakorlással – tette hozzá Noémi, aki az ELTE történelem szakára jelentkezett, így a balladamondással vagy a műfajjal valószínűleg csak hobbiszinten foglalkozik majd később. A médiában szeretne elhelyezkedni tanulmányai után. Diákéveinek érdekessége, hogy japánul is tanul. Óvodáskora óta érdeklődik a japán rajzfilmek, aztán a japán kultúra iránt. Jelenleg alapszinten tart, ahogy fogalmazott, „már nem adnák el".

Tóth Brigitta nem ütötte ököllel az asztalt gyerekkorában, hogy rendőr vagy katasztrófavédelmi szakember szeretne lenni. Általános iskola után mégis a Hunyadi rendvédelmis osztályába jelentkezett. Dr. Pásztor Tibor rendőr alezredes készítette fel az országos versenyre, melyet Csornán rendeztek a múlt héten. Katasztrófavédelmi és rendészeti ismeretekből, informatikából vizsgáztak írásban. Szóban szituációs feladatokat kellett megoldaniuk, Brigittának többek között a csendőrséggel kapcsolatban is „felelnie kellett". De fegyverismeretből is bizonyította tudását.

– Nagyon megszerettem ezt a szakterületet, örömmel készültem a versenyre. A jövőmet mégis más szakmában képzelem el. A szombathelyi főiskolán rekreáció és egészségfejlesztés szakon szeretnék tanulni – jegyezte meg Tóth Brigitta.

Olvasóink írták

  • 2. Ikvafalvy 2012. március 24. 20:56
    „Haa akku fegyverbe magyar!!!!!”
  • 1. 1120 2012. március 16. 01:09
    „Szép volt lányok! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ˇKérésem egyszerű, egyértelmű voltˇ

A Kisalföldben 2012. március 5-én jelent meg a „Nem zárt a lezárt út” című írásunk egy… Tovább olvasom