Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Balesetveszély Farád két végén

A farádi őszi útfelújítás után még mindig nem készült el a csillapítókapuk megvilágítása. E nélkül pedig veszélyes a 85-ös főút ezen szakasza. Tavaly ősszel készült el a 85-ös főút Farádon átvezető szakaszának felújítása.
Esténként veszélyes.
Akkor a forgalmi sávok között szigeteket, úgynevezett csillapítókapuzatokat alakítottak ki, hogy ezáltal is biztonságosabb legyen a közlekedés. Emellett a falu területén burkolatmegerősítést is végeztek a szakemberek, a felület új kötő- és kopóréteget kapott.
Akkoriban a tervekben szerepelt, hogy a közvilágítást is tovább építik, azaz a csillapítókapukat is kiegészítik a lámpatestekkel. Ez azonban máig nem történt meg.
Éjjelenként gyakori, hogy kamionok, de személyautók is a szigeten keresztül, a forgalmat veszélyeztetve nyargalnak végig. A késlekedés okairól Wimmer Józseftől, a megyei közútkezelő kht. osztályvezetőjétől kértünk felvilágosítást.

– A beruházásnak már régen el kellett volna készülnie, persze a közvilágítás kiépítését nem a mi társaságunk végzi, hanem az ÉDÁSZ Rt. Erre úgy kerülhet sor, hogy az anyagi forrást a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium célelőirányzata terhére keretmegállapodással átadtuk az áramszolgáltatónak, ami meghirdette a pályázatot. Ez a megállapodás csúszott az eredeti tervhez képest, ezenkívül a farádi polgármesteri hivatal nyilatkozata, miszerint vállalja az üzemeltetést és az ezzel járó költségeket is, késett – mondta Wimmer József. – Ez mostanra megérkezett és úgy néz ki, hogy hamarosan elkészül a közvilágítás. Erre úgy kerülhet sor, hogy mi a munkálatok anyagi forrását keretmegállapodással átadtuk az áramszolgáltatónak, amely meghirdette a pályázatot.

Psszel a közútkezelő munkatársai úgy nyilatkoztak, hogy a 85-ös főúton folytatódnak a rekonstrukciós munkálatok. Ám arról, hogy ezek melyik településeket érintik, fél évvel ezelőtt még nem tudtak konkrét információkat mondani. Wimmer József most úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy idén anyagi fedezet hiányában nem folytatják a felújítást.

– A Csornát elkerülő útvonal tervei készülnek el egy hónapon belül, ezek engedélyeztetése a nyáron kezdődik el. Az engedély kézhezvételét követően tudjuk majd a kiviteli terveket elkészíttetni. A kormányprogramban 2005-ös kezdést fogalmaztak meg, bízzunk benne, hogy a jelzett időpontban megkezdődhet a beruházás – fogalmazott Wimmer József.

Az ÉDÁSZ Rt. központjában tegnap nem sikerült olyan munkatárssal beszélnünk, aki érdemben tudott volna a beruházásról nyilatkozni. Arra azonban ígéretet kaptunk, hogy a társasághoz eljuttatott kérdéseinkre válaszolni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén egyetlen óvodásuk sincs

A fiatalokat nem sikerült letelepedésre bírni Potyondon, bár az önkormányzat támogatást is ígért… Tovább olvasom