Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Baleset a 86-os úton Belednél - 2 súlyos sérült

Beled közelében egy autó csapódott a szántóföldre a 86-os főúton csütörtök délután.

Egyelőre ismeretlen okból egy személyautót ért baleset tegnap  a 86-os főút Beled melletti szakaszán. A rendőrség tájékoztatása szerint az autó – Szombathely felől érkezvén – az út menti szántóföldre borult, s a benne ülő két személy mindegyike súlyos sérüléseket szenvedett. Egyiküket a tűzoltók vágták ki a járműből, őt mentőhelikopterrel szállították el. A másik személyt szintén súlyos sérülésekkel a mentő a győri kórházba vitte.

A helyszínelés idejére a főutat mindkét irányban lezárták, a forgalmat Beled felé terelték el. A baleset körülményeit vizsgálják.

Korábban: A személyautó egyelőre ismeretlen okból tért le az úrtól, és csapódott az út menti szántóföldbe.

Az előzetes információk szerint a balesetnek 2 súlyos sérülje van. Úgy tudjuk mentőhelikoter is a helyszínre érkezett.

Olvasóink írták

 • 7. Titibi 2012. június 16. 06:40
  „Igen, nézegettük az akkumulátor saruját is, hogy hogyan tudnánk lekötni, de a motorháztető olyan mértékig rongálódott és a kocsi az oldalán állt, hogy nem fértünk hozzá.”
 • 6. Mankapunka 2012. június 15. 17:45
  „Tibi

  Az akkumulátor sarut kell levenni,nem a gyújtáskapcsolóból a kulcsot kihúzni. Semmit nem számít,hogy áll a kulcs ilyenkor.

  Gondolom az öreg hölgy 30 éves rutinja most sokat segített.”
 • 5. kissto83 2012. június 15. 16:20
  „A sérülteknek mihamarabbi gyógyulást!
  Én nap mint nap járok ezen a szakaszon,és sok barommal találkoztam már,leginkább lengyel kamionosok azok,akik azt hiszik övék az út!nem is olyan rég mentünk a családommal Répcelakra!A "csorbakanyar" elött mi békésen haladtunk a sávunkba,amikor arra lettem figyelmes hogy az egyik lengyel kamionos előzi a másikat!Én satufék és lehuzodás,közben nyomtam a dudát,hogy hé vazzeg figyeljetek már ,mert mi négyen gyengébbek vagyunk!És még neki állt feljebb,mert bemutogatott!Ha nem fékezek,és állok félre amennyire csak lehet,mind a 4en ott halunk meg!Egy másik eset,is pár hete történt!86-ról kanyarodtam beled felé szabályosan a kanyarodó sávban!Szemből egy nagy fekete telepjáró érkezett, természetesen nem 90-nel,és közben a kezében a telefon!És hát ugye miért is ne a kanyarodó sávban hajtott mint az ökör!Ott is csak az én lélekjelenlétemen múlt hogy nem lett baj!És még tudnék mesélni!Ja és persze ezeket a rend őrei nem szűrik ki,de a normális autóst azért tudják ba***tni mindenért!”
 • 4. Torbius 2012. június 15. 12:25
  „Minden elismerésem Titibi!
  Sokan meg sem álltak volna...”
 • 3. Titibi 2012. június 15. 08:48
  „Egy rövid cikk, négy mondat, nem sokat mondó. A kollégám hangja aki a mi autónkat vezette, ahogy azt mondja jajjjj, nagyon is sokatmondó volt. Ezért felnéztem a szunyókálásból és azt láttam, hogy egy autó nem az úton halad, hanem pörög hossztengelye körül az árpa táblában. Nem volt kétséges, hogy megállunk és segítséget hívunk, segíteni próbálunk. Én futottam oda elsőnek az autóhoz, ami a bal oldalára borulva állt meg. Benéztem a kitört oldalablakon és láttam, hogy egy idősebb hölgy van ott kérdeztem hányan vannak a kocsiban? Mondta, hogy ketten vannak ős és a fia. Hála Istennek a férfi is válaszolt. Harmadik kollégám akivel a kocsiban utaztunk, már hívta a mentőket, ezért neki odakiabáltam, hogy két sérült van és hogy kommunikálnak. Közben többen is megálltak egy apa és lánya, és két másik autóból egy egy férfi, így heten próbáltunk se gíteni a bajba jutottaknak, amíg megérkeznek a profik. Először tanácstalanul toporogtunk a kocsi körül ami elég instabilan állt az oldalán. A látvány szörnyű volt a kocsi első kereke 50 méterrel előrébb leszakadva hevert, a kocsi alvázáról a hátsó futómű levált mintegy 30 centire ágaskodott az alváztól. Innen-onnan némi füst jött a kocsiból, de nem láttunk üzemanyagfolyást ezért nem féltünk attól, hogy esetleg tűz ütne ki, vagy robbanás következne be. Sajnos a sofőr a slusszkulcsot nem bírta kivenni, hogy áramtalanítsa a járművet, de ez most majdnem lényegtelen is volt.
  Elég reménytelen volt a helyzet odabenn a roncsban, a férfi alul, a hölgy felül. Sajnos mire újra a kocsi köré gyűltünk addigra kicsatolta magát a hölgy ezzel rácsúszott az amúgy is elég szorult helyzetben lévő fiára. Ettől a kocsi eléggé billegni kezdett, ezért úgy döntöttünk, kézzel tartjuk. Ketten próbálták tartani a hölgyet, hogy kevesebb teher nehezedjen az alul lévő sérültre. Az világos volt, hogy nem tudják tartani és az is, hogy nem húzhatjuk, vonhatjuk, mert fogalmunk sincs milyen a sérülésének mértéke. Nagyobb bajt pedig nem okozhatunk. Mivel a szélvédő elég erősen bepókhálósodott, ezért az az ötlet tűnt a legjobbnak, hogy amíg hárman tartjuk, az autót fel ne boruljon, addig kiveszik a többiek a szélvédőt. Az egyik kocsiból került egy emelő vas amivel a gumikeretből ki sikerült feszegetni annyira a szélvédőt, hogy azon ugrálva (a mentőcsapat egyetlen nő tagja) nagyon ügyesen és óvatosan tiporta ki a helyéből. A kocsi hátuljából pokróc lógott ki, azt kihúztuk és ezt ráfektettük a szélvédőre, és kisegítettük a hölgyet a szélvédő helyén. Szerencsére viszonylag könnyen mozogva ki tudott mászni, a szélvédőről a pokrócot és még egyet a csomagtartóból leterítettünk az árpába és arra ráfektettük. A kocsiban lévő sérültet nem mertük mozgatni, mert fájdalmai voltak, ezért reménykedve vártunk egy közeledő sziréna hangjára. Mi már többet nem tudtunk tenni. Igyekeztünk a sérülteket megnyugtatni, már amennyire az események után ez szóba jöhetett. Megjött az első mentő és végre szakemberek vettek minket körül, aztán egy rendőrautó, majd még egy mentő, aztán a tűzoltók is. Ekkor megkértük a tűzoltókat tartsák tovább ők az autót, mert túl sokan leszünk itt az autó körül, még útban lennénk a mentéskor. Elköszöntünk és folytattuk az utunkat.”
 • 2. Madarász 2012. június 15. 08:42
  „Lehet, hogy itt is volt egy idióta, aki szembe jött a sávjában és elrántotta miatt a kormányt szerencsétlen. Azt mondják, hogy nőtt a halálos balesetek száma? Ne csodálkozzanak, ha nap, mint nap akad olyan idióta, aki a szembe jövőket centizgetve áll neki az egész sort előzni. Ha ezeket a barmokat kigyomlálná a rendőrség, sokkal kevesebb lenne a baleset.”
 • 1. Mankapunka 2012. június 14. 18:00
  „Aratási szezon azért még kicsit arrébb van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hany Istók Fesztivál

A hét végén, június 15–16-án tartják a Hany Istók Fesztivált a városi sportcsarnok udvarán. Tovább olvasom