Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bágyogszovát: ''Voltak, vannak hiányosságok''

Bágyogszovát - Lapunk 2007. szeptember 11-én megjelent számában „Lemondtak mandátumukról a képviselők" címmel három bágyogszováti önkormányzati képviselő lemondásának okairól írtunk.
Az érintetteken kívül megkerestük a bágyogszováti körjegyzőt – aki nem kívánt reagálni – és a polgármestert is. Takács Csaba későbbre ígért választ a két távozó képviselő által megfogalmazott felvetésekre. Ezt most írásban juttatta el szerkesztőségünkhöz.

„Sajnálom, hogy a három képviselő lemondott és nem akar tovább tevékenykedni, mint ahogy azt is, hogy a körjegyző asszony nem kíván nyilatkozni. Az tény, hogy voltak, vannak hiányosságok, melyeket ki kell küszöbölni" – írja Takács Csaba, majd így folytatja.

„Észrevételeim a következők. A kiadások könyvelése nem intézményenként, hanem a számviteli törvény által előírt módon szakfeladatonként történik. Az egyes intézmények gazdálkodása a költségvetés végrehajtásáról szóló fél-háromnegyed éves beszámolókból és az éves zárszámadásból követhető nyomon. A törvényekben előírt beszámolási és könyvvezetési kötelezettségnek megfelelő nyilvántartásokkal rendelkezik az önkormányzat. Az évenkénti belső ellenőrzés ezzel kapcsolatosan nem tárt fel hiányosságokat.
A körjegyző asszony lakbérhátraléka valós, a lakásfelújítására fordított és számlával igazolt tényleges kiadása 283 ezer forint volt. Mivel nem a lakásbérleti szerződésben foglaltaknak megfelelően a képviselő-testület előzetes hozzájárulásával történt a felújítás, csak a ráfordított összeg fele számítható be a lakbérhátralékba. A fennmaradó részt egy összegben befizettették. A kintlévőségek beszedésében történt némi javulás, ám az igaz, hogy behajtást még nem kezdeményezett az önkormányzat, de a jövőben ezt meg fogjuk tenni.

A mozgóárusokkal közterület-használati megállapodás megkötését kezdeményeztük, de komoly problémát jelentett, hogy a törvényi szabályozás nem volt egyértelmű. Az alkalmi árusok részére piacteret jelöltünk ki, ők a helyi takarékszövetkezeti fiókban fizetik be a helypénzt.
A bágyogszováti autóbuszvárókon elvétve található plakát, reklámfelirat. Ha mégis előfordul, akkor az önkormányzati dolgozók, illetve a lakók rövid időn belül eltávolítják. A képviselő-testületi ülések anyagait valóban több esetben késve adtuk ki. Arra törekszünk, hogy a jövőben ez ne forduljon elő. A szeptember 4-én a körjegyzőségen tartott munkaértekezleten megbeszéltük a testületi üléseken felvetett hiányosságok megszüntetésére teendő intézkedéseket. A jövőben rendszeressé tesszük az értekezleteket.

A bágyogszováti képviselő-testület hét taggal fog tovább működni és a település érdekében tevékenykedni. Egyöntetű a véleményük, hogy a gondok, problémák elől nem hátrálnak meg, hanem azon dolgoznak, hogy összefogással megoldják azokat" – zárta reagálását Takács Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülésezik a képviselő-testület Csornán

Csorna - Hétfőn délután három órakor ülést tart a városháza nagytermében a képviselő-testület.… Tovább olvasom