Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Bágyogszovát díszpolgára címet kapott Görcs Tivadar

Nyugdíjas pedagógus, helytörténész kapta meg idén a Bágyogszovát díszpolgára kitüntetést. Görcs Tivadar több évtizedes munkájával vívta ki a helyiek elismerését, szeretetét.


Horváth László polgármester jelentette be, hogy a képviselő-testület a díszpolgári kitüntetést ebben az évben Görcs Tivadar nyugdíjas pedagógusnak adományozta.

A bágyogszovátiak által tisztelt tanár úr a helyiek tanításával és taníttatásával, a falu kulturális életének irányításával érdemelte ki az elismerést. A helytörténet kutatásával és megírásával a falu múltját is a bágyogszovátiak ˝kezébe adta˝. Görcs Tivadar köszönő beszédében ívet húzott a település hatvannégy évvel ezelőtti, illetve mai helyzete között. A pedagógus ugyanis 1946-ban kezdett tanítani a helyi iskolában.

Görcs Tivadar (b) több évtizedes tanító, kutató munkájával érdemelte ki a Bágyogszovát díszpolgára kitüntetést. Mellette Horváth László polgármester.
Görcs Tivadar (b) több évtizedes tanító, kutató munkájával érdemelte ki a Bágyogszovát díszpolgára kitüntetést. Mellette Horváth László polgármester.

Megemlékezett a kultúrház építése körüli nehézségekről, valamint felidézett néhány történetet Bágyogról és Rábaszovátról, valamint a ˝régi˝ Bágyogszovátról, a település lakóinak mindennapjairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten érték a tolvajokat Kapuváron

Kábel- és fatolvajokat fogtak a kapuvári rendőrök. Mindkét esetben a helyszínen, ˝munka közben˝… Tovább olvasom