Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Babóton vannak a gyökerei Varga Jenőnek

A Kapuváron született Varga Jenő útja a villanyszereléstől a pedagógián át a kézilabdáig, Kapuvártól Szekszárdig vezet. Napjainkban a zene foglalkoztatja.
– Valaki azt kérdezte tőlem, mit tartok az életben a legjobb elfoglaltságnak. Erre azt válaszoltam, mindegy, csak gömbölyű legyen és szóljon – kezdte Varga Jenő.

Az ország egyik legismertebb, gyermekzenét játszó együttesének vezetője meglehetősen sokoldalú ember: hiszen önkormányzati munkáján és a zenélésen túl az egyik hazai kézilabdacsapat alapítójaként is ismerik szerte Magyarországon.

– Kapuvárról születtem Petőházára, hiszen szüleim négyéves koromig ott laktak, majd Babótra költöztek – mondta Varga Jenő. Utóbbi településre irányították rendőr édesapját, akit napjainkig szeretettel emlegetnek a községben. – A zenei karrier egy babóti padláson indult, ahol kezdetben dobozokat püföltem dob gyanánt, majd édesanyám ruháit is felhasználva egy lécből készítettem életem első „gitárját" – avatott be a kezdetekbe a napjainkban már Szekszárdon élő férfi.

Varga Jenő: Nagy szerelmei a zene és a kézilabda.
Varga Jenő: Nagy szerelmei a zene és a kézilabda.

A kapuvári gimnázium alatt először a Színművészeti Főiskola, majd az agrártudományi egyetem volt az életcél, ám némi „vargabetűt" követően ebből villanyszerelő-szakma lett az érettségi után. – Ebben 28 napot dolgoztam, majd képesítés nélküli tanítói állás következett Vitnyéden, később a főiskola után Kapuváron, a mai Széchenyiben – tette hozzá. Itt alapították 1981-ben a Fabula együttest, mely napjainkban éppen a Csukás Istvánnal közösen készülő lemez anyagán dolgozik. Az alapítók között ott volt a jelenlegi kapuvári polgármester is.

– A zenén és a családon kívüli nagy szerelem Szekszárdon jött, ahol kapuvári, edzői tapasztalataimat is felhasználva kézilabdaklubot alapítottunk – beszélt a sportkarrierről Varga Jenő. Az utánpótlás-sportegyesület több mint száz gyermekkel foglalkozott, a kemény munka eredményeként az NB I-be is bekerült a csapat, Varga Jenő a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségét is erősítette. – Sajnos, amikor a sporthoz túl közel kerül a politika, az nem tesz jót egyik ágazatnak sem, így mind én, mind a klub áldozatul esett a csatározásoknak. Mostanában a sportolók más néven az NB I B-ben játszanak – mondta.

– Napjainkban maradt a munka és a zene, utóbbit azt gondolom, a legvégsőkig szeretném csinálni – jelentette ki Varga Jenő. Hangsúlyozta, a nyitott szemmel járást, a sok költözéssel járó változatosságot családjából hozta magával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sághy Jenő evangélikus lelkészre emlékeztek Mórichidán

Tovább olvasom