Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Babót saját erőből fejleszt

Pályázati források híján saját erőből fejlesztenek Babóton. A közeljövőben a helyi rendelőre és az utakra tizenötmillió forintot költenek.

˝Magad uram, ha szolgád nincsen˝ –az örök érvényű közmondást emlegetik napjainkban Babóton. Molnár János polgármester elmondta: ráférnének a fejlesztések a rábaközi kistelepülésre, ám ehhez – pályázati források híján – kénytelenek mélyen a saját zsebükbe nyúlni.

– Hiába keresünk, nincsenek olyan pályázati források, melyekből a település tavaly megkezdett útépítéseit folytatni tudnánk – jelentette ki a polgármester. A Csokonai, az Arany János, a Kossuth és a Hunyadi utcákban az elmúlt évben javították ki az útalapot, idén a kopóréteget rakják rá. Jelenleg az ajánlatok bekérésénél tartanak. A munkák tizennégymilliós költségét a helyi büdzséből szorították ki.

– Másik fontos feladatunk az orvosi rendelő korszerűsítése - mondta Molnár János polgármester.
– Másik fontos feladatunk az orvosi rendelő korszerűsítése - mondta Molnár János polgármester.

Hiába keresünk, nincsenek olyan pályázati források, melyekből a település tavaly megkezdett útépítéseit folytatni tudnánk.
– Szó volt még a templom előtti tér burkolásáról is, ám ezt a testület végül nem szavazta meg – tette hozzá Molnár János. Másik fontos feladatuk az orvosi rendelő korszerűsítése. Ennek nyílászáróit cserélik – mintegy 1,3 millió forintból – saját erő felhasználásával.

– Költségvetésünk és a reménybeli támogatók forrásainak felhasználásával szervezzük az idei falunapunkat is – mondta Molnár János. E célra is adtak be pályázatot, ám azt felfüggesztették. Ugyanilyen forrást szerettek volna kultúrházuk tetőcseréjére és a környezet parkosítására is, ám ezen pályázatuk is a falunapi sorsára jutott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torzóban maradnak az istállók? - riasztó látvány a falu közepén

A 2009-es szerződések ellenére sem bontották le teljesen az öntésmajori, úgynevezett Swanczer… Tovább olvasom