Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Babót - Nem látnak rózsás jövőt

A pályázati rendszerrel is elégedetlen a babóti polgármester. Fejlesztéshez kevesli a falu saját pénzét, idén csak saját erőből javítanak utat, járdát. Sőt, a polgármester ismét gépre ül.
– Jó pár közmondás eszembe juthatna a község jelenlegi helyzetéről, ám maradjunk annyiban, éhen halni sok, fejleszteni kevés a pénzünk és a jövőt sem látom túl rózsásnak – kezdte Molnár János babóti polgármester.

– Ha már a közmondásoknál tartunk, azt is hozzáteszem, a „magad, uram, ha szolgád nincsen" elv mentén magunk fogjuk idén javítani útjainkat, járdáinkat. Vélhetően ismét a munkagép nyergében találván magam – mondta Molnár János. A polgármester a legutóbbi utcafelújításkor is a munkagép nyergéből segítette az aszfaltozást.
Babót azonban nem csak útjai felújításában hagyatkozik saját erőre. Legutóbb kistraktort vásároltak, mellyel a faluszépítést, fűnyírást és a hóeltakarítást is szeretnék elvégezni.

Molnár János: Kevés szabad pénzüket a rendezési terv elkészítésének több milliója is apasztja.
Molnár János: Kevés szabad pénzüket a rendezési terv elkészítésének több milliója is apasztja.


– Sajnos nem vagyok nagy véleménnyel a hazai pályáztatási rendszerről, nem is nagyon hagyatkozunk ilyen forrásokra. Ha csak azt nézem, hogy a már tavaly befejezett faluközpont pályázati pénzeit is csak nemrég kaptuk meg, akkor azt hiszem, nem túlzok, ha nem szeretnénk ilyetén támogatásokat – hangoztatta. Hozzátette, mindettől függetlenül azért tavaly mégiscsak sikerült a régi hivatalt, az óvodát és a községházát korszerűsíteni abból a pénzből, melyet a hitel nélküli települések kaptak.

Babót alig 55 milliós költségvetéséből nem nagyon futja a takarón túli nyújtózkodásra. Kevés szabad pénzüket most a rendezési terv elkészítésének több milliója is apasztja, bár talán a hivatal bejáratának felújítására kerítenek pénzt a ládafiából. – A rendezési tervet azonban meg kell alkotnunk, ez a működő vállalkozásainknak is érdeke – fogalmazott Babót vezetője.

– Ám mégiscsak azt érzem, napjainkban mintha a kistelepülések ellehetetlenítésén fáradozna mindenki, pedig csak hagyni kellene bennünket dolgozni – mondta Molnár János. Kiemelte, reménykedni természetesen szabad. Most éppen abban, hogy az országgyűlési képviselő által beígért útfejlesztési forrásokat megkaphatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyománnyá vált: tavaszi virágosztás csütörtökön

Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a városüzemeltető cég… Tovább olvasom