Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Babaúszás Kapuváron

Kapuváron is elindul a babaúszás. A csöppségeket három hónapos koruktól szoktatják a vízhez.
A soproni Halászné Czifrik Hajnalka tizenhárom éve foglalkozik a kisebb gyermekek vízhez szoktatásával. A Sopronban már bevált gyakorlatot a megye más településein ez idáig nem tudták folytatni a megfelelő feltételek hiánya miatt. A kapuvári termál bővítése alkalmat adott arra, hogy végre a Rábaközben is elkezdődjenek a foglalkozások. A minap néhány soproni anyuka és gyermekének segítségével tartottak bemutatót a kapuváriaknak.

Az oktató elmondta: a két-három hónapos babákat várják az oktatásra, amit általában a gyermekek nyolc hónapos koráig javasolnak elkezdeni. Eddig működik ugyanis az úgynevezett búvárreflex, azaz a gyermek a víz alatt automatikusan nem vesz levegőt. A vízbeli mozgás jó hatással van a kisgyermekek egészségére, testi-lelki kiegyensúlyozottságára. Mivel csoportos foglalkozásról van szó, a babák szociális készsége is fejlődik. Halászné hangsúlyozta: elsősorban nem úszásoktatásról van szó, a babákat komolyabb erőkifejtésre késztetik a vízben, amivel edzettségüket, ellenálló képességüket is növelik. A részvételhez a kisgyermekek orvosának engedélyére is szükség van. Kapuváron öt-nyolc fős csoportokban e hónap közepétől indul az oktatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma közösségi ház óvodából

A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetsége szociális ellátóhálózat kiépítését tervezi. Ezért a megye négy településén – köztük Csornán – közösségi ház kialakítását határozták el romák számára. Ezért a csornai képviselő-testület úgy döntött, hogy egy volt óvodaépületet – 2012. december 31-ig térítésmentesen bérbe adja a szövetségének. Tovább olvasom