Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Ázsiáig táncolták magukat

Mozgalmas nyarat tud magáénak a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Felvidéktől Ázsiáig viszik a rábaközi kisváros jó hírét.

– Mozgalmas az idei nyarunk, hiszen számos bel- és külföldi vendégszereplésen veszünk részt, nem elfelejtve városunkat sem – tájékoztatta a Kisalföldet Csitei Gábor, az együttes vezetője. Hozzátette, a Kapuvár Néptáncegyüttes alapjául is szolgáló, Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is kiveszik részüket a nyári programokból.

– Pont ez utóbbiak tartottak táborozást Tardoskedden és Csíklázárfalván – mondta a csoportvezető. Az alapfokú művészeti iskola tanulói edzőtáborban is részt vettek, idén Borgátán.

Kapuvár Néptáncegyüttes: Visszatérő vendégek a Művészetek Völgyében is.
Kapuvár Néptáncegyüttes: Visszatérő vendégek a Művészetek Völgyében is.

– Ha jelképesen „itthon maradunk", akkor elmondható, hogy nincs olyan hétvége a Rábaközben és tágabb környékünkön, amikor a néptánc-
együttes vagy az iskola tanulói ne vennének részt falunapi, búcsúi és egyéb rendezvényeken – mondta el érdeklődésünkre Csitei Gábor. Hozzátette, mindenki számára tanulságos volt a visegrádi országok kapuvári bemutatója, ahol cseh, lengyel és szlovák néptáncegyüttesekkel léptek színpadra.

– Immár évek óta állandó résztvevői vagyunk – a többi rábaközi együttessel – a Művészetek Völgyében a Muharay-udvar programjainak, Kapolcson a minap nagy sikert arattak a rábaközi táncok – mondta Csitei Gábor, hozzátéve, az először megrendezett házhelyi mulatságon is bemutatkozott az együttes.

– Ami ebben az évben a legfontosabb, hogy a napokban utazunk Törökország ázsiai részére, ahol Isztambultól 500 kilométerre egy nemzetközi fesztiválon veszünk részt – tette hozzá a Kapuvár Néptánc-
együttes vezetője. Elmondta, első Európán kívüli fellépésükön brazil, mexikói, pakisztáni, macedóniai és török csoportokkal együtt mutatkoznak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajmérőt szereltek fel Enesén

Az M85-ös autóút enesei elkerülő szakaszának zajterhelésére panaszkodik a község szélső utcájának… Tovább olvasom