Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Az utcán hordja a szemetet a szél

Kapuvár - A Szabadság utca végét máig illegális hulladéklerakónak használják. A helyi önkormányzat több alkalommal is elszállíttatta a szemetet, de a területet ismételten feltöltik. A hulladékot az utcába hordja a szél.

Lapunkhoz érkezett olvasói panasz szerint a kapuvári Szabadság utcában rossz időben a szél végighordja az utca végi illegális szemétlerakó hulladékát. Az utcavégi lakók szerint a környékbeliek már nem beszélnek velük, azt gondolván, hogy a szemetet ők rakják le. Az utolsó ház lakója, Kolompár János elmondta, már többször bejelentette a helyi önkormányzatnak azt, hogy a terület kaotikus állapota miatt kullancs- és patkányinvázióra számíthatnak a jó idő beköszöntével, ám – szerinte – a városháza egyelőre nem tett semmit a lerakó megszüntetése érdekében.

A szemétkupacok közt élelmet kutató ebek, szinte kibírhatatlan hulladékszag, romló élelmiszer- és szélfútta ruhakupacok fogadják a látogatót Kapuváron, a Szabadság utca végén.
A terület szinte már „bejáratott" illegális hulladéklerakónak számít, ám napjaink ruhahegyei meg sem közelítik a néhány évvel ezelőtti állapotokat. A többemeletnyi, vélhetően lomtalanításból keletkezett hulladékot (Kisalföld, 2005. október 3.) az akkori önkormányzat több mint félmillió forintból kétszer is elszállíttatta, ám a lerakót eltüntetni azóta sem lehet. Volt idő, mikor a nyugatról behozott lomtalanítási és más holmit éjjelente traktorokkal hordták a Szabadság utca végébe.

Kolompár János elmondta, már többször bejelentette a helyi önkormányzatnak azt, hogy a terület kaotikus állapota miatt kullancs- és patkányinvázióra számíthatnak a jó idő beköszöntével.
Kolompár János elmondta, már többször bejelentette a helyi önkormányzatnak azt, hogy a terület kaotikus állapota miatt kullancs- és patkányinvázióra számíthatnak a jó idő beköszöntével.


Televízió- és hűtőgéphegyek napjainkban már nincsenek, ezek helyét a kidobott ruha, a krumplihéj, a kávézacc és némi bontott műszaki hulladék foglalja el. Mindezt annak ellenére, hogy többször elszállíttatták a szemetet és lerakásának tiltására tábla is figyelmeztet. Ám ennek semmi foganatja nincsen. A körülményekről az utca utolsó házának lakója, kisebbségi képviselő, Kolompár János beszélt a Kisalföldnek.

– Évek óta ide rakják a szemetet, többször bejelentettem az önkormányzatnál, hogy a jó idő beköszöntével patkányinvázió van a környéken, de Bíró Péter polgármester óta senki nem vitette el a lomot – mondta a lakó. Hozzátette, rossz időben az utca közepéig hordja a hulladékot a feltámadó szél, ami miatt a környékbeliek már nem beszélnek velük, azt gondolván, hogy ők rakják ki a szemetet a területre. Arra a kérdésre, hogy végül is kik lehetnek az elkövetők, Kolompár János nem tudott válaszolni, ám azt kijelentette, látott már talicskás embereket szemetet lerakni. Véleménye szerint a megoldás egy konténer kihelyezése lenne, amibe aztán a város közhasznú munkásai belehordhatnák a hulladékot. Kolompár János szerint ebben a munkában a lakók is segítenének.

Hámori György polgármester lapunknak kijelentette, az évekkel ezelőtti félmillióhoz képest jelenleg másfél millió forint lenne a terület rendbetételének költsége.

– Sajnos az elmúlt időszakban az illegális szemétlerakás szinte „iparággá" vált a városban – jelentette ki a polgármester. A költségekre már tavaly is pályáztak: egyelőre sikertelenül, ám az idén újra megpróbálják. Amennyiben ez utóbbi ismét eredménytelen lenne, a Rekultív kft. segítségével megoldanák a problémát, ezt azonban csak átmeneti megoldásnak tartja. Úgy véli – ugyanúgy, mint idáig –, a tisztítás után is odahordanák a hulladékot. A polgármester azonban hangsúlyozta, az erre költött közpénzből jó pár utca járdájának a felújítása megoldható lenne. – Nemcsak táblát tettünk ki, hanem sűrűbb ellenőrzést is tartunk a környéken, valamint felkértük a lakókat az elkövetők felderítésére, ennek ellenére ismételten feltöltik a területet és tettes ez idáig sincs – mondta a polgármester.

 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. pampus 2009. április 02. 18:23
  „Kedves nagy tudású "Ms.Wolf"! nekem megfelel az írási és a fogalmazási stílusom . Sajnálom, hogy egyeknek köztük Önnek nemtetszik4 Már én nem fogok megváltozni az biztos, viszont ajánlom Önnek is a figyelmébe a Maglócai "kolompár " ügyet, kérem ahhoz is szóljon hozzá, hisz Ön nagyon okos lehet így biztos tud jó megoldást az eseményekre.”
 • 20. Ms.Wolf 2009. április 01. 20:00
  „pampus!
  Örülök, hogy kedvesnek tart:) -igazán megtisztelő.
  De nem is értem, hogy miért kellene nekem levelet írnom? Nem értem miért van ezért ennyire megveszve.
  Ha már itt tartunk, ha tudná, hogy én már hány levelet írtam, és hova? Akkor nem lennének ilyen nevetséges feltételezései. Dehát Öntől, ugye mit is lehetne várni?...tele van stilisztikai hibával az írása:D
  Kettőnk közül ezek szerint Ön az , akinek problémái vannak a szövegértéssel. Igen...kellemetlen lehett kisiskolás korában, hogy nem volt világos, hogy a farkas ette meg a nagymamát, vagy a nagymama a farkast :D :D
  De nem gond, én empatikus vagyok.
  Ms.Wolf”
 • 19. pampus 2009. április 01. 19:30
  „Szerintem önnek kedves Ms. Wolf nagyon kevés a képzelő fantáziája,ha az írásaimból erre a következtetésre jutott! Persze ha nincs bátorsága egy levél írásra, akkor ez érthető!”
 • 18. Ms.Wolf 2009. április 01. 12:47
  „pampus!
  Csak kíváncsi voltam. Amúgy túlzottan nem izgat a dolog. :D Igen, sok gondjuk lehet...
  Szerintem nem kis gond. Vagy lehet neked is a minnél szemetesbb, annál otthonosabb jön be :)
  Szemétdombon a kakas :D:D:D:D
  Szép napot mndenkinek!
  Ms.Wolf”
 • 17. pampus 2009. március 30. 17:54
  „Kedves Ms.Wolf! Gondolom képes letölteni ezt a cikket és van 75 Ft, kp.je és el tudja küldeni a polgármesteri hivatalba. Talán akkor elolvassák. De szerintem a legkisebb gondjuk is nagyobb ennél!”
 • 16. Ms.Wolf 2009. március 29. 17:55
  „Dr. Kotász!
  Mennyire igazad van! Jól megírtad!
  Am ezt a "fejesek" közül, vagyis a polgármesteri hivatalból olvassa valaki? Kíváncsi lennék...”
 • 15. Reális 2009. március 29. 10:47
  „13.Na ezért kell az x-et a Jobbikra tenni és nem a fideszre!”
 • 14. 13.István 2009. március 28. 18:39
  „Hát mégis kik lomiznak???
  Nagyobb felügyeletet, mert az Önkormányzat kezében egyszer kinyílik a törvényláda!!!”
 • 13. Dr.Kotász 2009. március 28. 17:30
  „Na szóval a kolompár bejelentette hogy büdös a szemét! Azt mikor jelenti be, hogy adót szeretnék fizetni? Behordok az országba a városba egy csomó különféle holmit amiből aztán a használhatót eladom a lomot meg kivágom az utca végére majd elviteti valaki. Talicskás ember viszi a szemetet? Persze mindig a paraszt a hibás(mert ugye a romák így hívnak bennünket) az hordja a szemetet meg a Mári néni a krumplihéjat meg a zaccot gartáról ugye? A cigó nyüszít ha nincs segély, fenyegeti a tanárt ha sík hülye a purgyé, üti a kocsmába az asztalt ha hulla részegen nem szolgálják ki, lop csal, mert ugye a genetikai kód erre fölruházza. A polgármesteri hivatal meg a rendőrség meg a polgrőrség meg nem csinál semmit, na nem azért, mert nem akar, hanem, mert töketlen, meg talán fél is nehogy hátrányos megkülönböztetéssel vádolják. Csak hogy a PARASZTNAK meg fogy a türelme, aztán ha elfogy, akkor majd lehet sajnálkozni, hogy mi ezt nem így akartuk. Sok sikert Polgármester úr!!!”
 • 12. gagarin 2009. március 28. 14:50
  „Méghozzá új kocsikban!”
 • 11. tettes 2009. március 28. 14:31
  „És ezektől a ***moderálva*** vannak ***moderálva*** a rendőreink????***moderálva*** brigád.Létminimumot,meg 65 év nyugdíjkorhatárt ezeknek a kocsiban melegedő ***moderálva*** ...”
 • 10. Ms.Wolf 2009. március 28. 11:51
  „Reális! (4)
  Egyet értek veled...
  De tudod, ők meg otthonossá próbálják tenni a környezetüket. Nekik ez a természetes, otthonos környezet. Kosz, bűz, meg nyakig szemét- igaz normális , moderált embenek ez nem tetszik.
  Pénzbüntint az elkövetőnek! ha nem tud fizetni, akkor csücsülje le. Ilyen egyzserű.
  Apropó! Nekünk vannak polgárőreink is...na, meló van,,,hajrá!
  Ms. Wolf”
 • 9. gagarin 2009. március 28. 08:50
  „A kapuvári szemétszállítási díjjat majdnem duplájára emelték,ja és a heti 2-tőt 1-re csökkentették! 200%os akkor az emelés! Lenne ott mivel foglalkozni,mondjuk az Ungarn Attillának ne csak a 200ezres fizu a semmit tevésért felvenni! Bocs koszoruzni,meg reprezentálni az megy! Ballagjon valamelyik képviselő arrafelé és a brazil gépsorral szedesse össze mert nekik is lenne rá idejük!
  Az a kigyófajta próbanéger hajojjon le és szedegesse a fajtatársai által odatelepített mocskot! De az udvaraik sem kapnak tiszta udvar rendes ház kitüntetést!!!”
 • 8. pampus 2009. március 28. 08:34
  „1. hozzászólás pampus 2009.03.20. 19:26

  Lesz áremelés megint? Mert mi más lehetne várni ! Azt biztos , nem, hogy a valós elszállított szemét mennyisége után állapítsanak meg díjazást! Mert ugyebár, akkor elesnének egy nagy mennyiségű ingyen pénztől! Mert sokkal ;könnyebb bezsebelni olyan pénzt amiért nem kell megdolgozni! Csupán rendelettel kötelezni a polgárokat a fizetésre , ha nem termel szemetet, akkor is!

  Tehát vannak, akik termelik a szemetet, de úgy látszik ezek kívül esnek a képviselők látókörein.”
 • 7. pampus 2009. március 28. 08:30
  „Vannak akik örölnének, hogy van egy ekkora darab földjük! Tudnának rajta termelni és nem ellene a piacon megvenni a terményeiket. Igaz is ki garantálja, hogy az ide látogatók nem szüretelnék le? Hisz a rendőrségünk csak a közutakra specializálódott. Onnan lehet a pénzt behajtani a legkönnyebben e rendszer vezérei számára.
  Hisz az ország vászontarisznyája olyan mint a papzsák! Telhetetlen!”
 • 6. Goldman 2009. március 27. 21:31
  „gagarin: így igaz
  jani1961:nem vagyok vonós, de szintén zenész....”
 • 5. jani1961 2009. március 27. 20:52
  „Októberbe a tisztelt Kolompár úr(kobra) fia egy kék Opellal lomis hulladékot szállított a villany elosztó irányába.KB negyedóra múlva jött vissza üresen,hova tehette a szemetet?Szintén még októberbe egy Roma asszony a hídról egy reklámtáska szemetet dobott a Rábába,pedig tudtommal jár az utcájukba a szemétszállító.
  Először a tisztelet képviselő a saját fajtája köröl intézkedjen.
  Akkor majd mi is rendet vágunk a parasztjaink körül!
  Be szennyezzük a földet és a vizet.Hogy akarunk akkor a földön jó minőségű élelmiszert termelni?vagy tiszta vizet engedni a csapból? Kapjon észbe már minden ember!”
 • 4. Reális 2009. március 27. 18:52
  „Cigányok!Ne szórjátok oda,aztán nem lesz ott a szemét!Ilyen egyszerű!”
 • 3. tatira 2009. március 27. 18:48
  „hm..szegény házhely:(”
 • 2. gagarin 2009. március 27. 18:36
  „Ti szórtátok oda,most csak nézegessétek! Az aprójószágból,meg pöri,mint a sünbálóból!”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok tervük van, forrásaik szűkösek

Beled - Akár önerőből is elkezdi a település központjának rendbetételét az önkormányzat, ha… Tovább olvasom