Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az utánpótlástól a véradókig

Rábaköz - A sportvezető az utánpótlás-neveléssel, a sérült fiatalokat segítő egyesület elnöke a közös programokkal volt elégedett. A falugondnok azért örül, mert hatékonyabban segíthetik az időseket, a vöröskeresztes pedig a véradók emelkedő számának.
A Kisalföld rövid évértékelésre kérte a Csornai Sportegyesület és a Reménysugár Egyesület elnökét, a mérgesi polgármestert, a dénesfai falugondnokot és a Vöröskereszt csornai vezetőjét.


Alapozás évekre előre

Családi János, a Csornai Sportegyesület elnöke: – Sikeresebb volt az idei esztendő, mint a 2006-os. Az utánpótlás-nevelésre és a felnőttcsapatok eredményeire gondolok elsősorban. Reményeim szerint az ebben az évben elvégzett munka megalapozta a következő évek teljesítményét, eredményeit. Anyagi szempontból már nem lehetek ilyen elégedett, hiszen az egyesületnél voltak problémáink. Azon leszünk, hogy jövőre ezeket kiküszöböljük.


A működés az eredmény

Fejes Sándorné, a csornai Reménysugár Egyesület elnöke: – Programjaink a tervek szerint alakultak idén is. Igazából már az is eredmény számunkra, hogy egyesületünk működhet az egyre nehezebb körülmények között. Tudtunk pályázati támogatást szerezni, voltak szponzoraink és fiataljaink jól érezték magukat a foglalkozásainkon. Rendezvényeink közül a kirándulásokat és a sportnapot emelném ki.


Rendezvények, akciók és a felújított hivatal

Balázs Vince, Mérges polgármestere: – „Friss" polgármesterként nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem, voltak sikereink ebben az évben. Felújítottuk például a polgármesteri hivatal épületét. Arra törekedtünk, hogy a mérgesiek jól érezzék magukat a faluban, voltak rendezvényeink, a helybeliekkel közös akcióink, például a közterületek rendezése. Azt érezzük, hogy anyagilag egyre nehezebb lesz, de próbálunk talpon maradni.


A törődést igénylik és meg is érdemlik

Kovács Miklós, Dénesfa falugondnoka: – Sikerekről tudok beszámolni, hiszen két nagy tervem is megvalósult a faluban. Az egyik, hogy bevezettük a házi segítségnyújtó szolgálatot, amivel még nagyobb figyelmet tudunk a helyi idősekre fordítani. Igénylik és meg is érdemlik, hogy jobban törődjünk velük. A másik örömöm, hogy az önkormányzat támogatást nyert a Szenior-programra. Ebben szintén az idősek számára tudtunk szervezni rendezvényeket, kirándulásokat, programokat. A társaság annyira összekovácsolódott, hogy megalakítottuk a Platán Nyugdíjas Klubot, így még szervezettebb formában tudjuk a nyugdíjasokat összefogni, életüket színesebbé tenni.


Elismert munkatársakkal

Koloszár Sarolta, a Vöröskereszt csornai területi vezetője: – Az idei évet pozitívan értékelem. Örömmel töltött el, hogy emelkedett például a véradók száma. Sikeresek voltak gyűjtőakcióink és bízom benne, hogy az adományok eljutottak oda, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre. Remélem, hogy a Vöröskereszt jövőre is megtalálja a támogatóit, akik lehetőségükhöz mérten segítik munkánkat. A területi szervezetnél tisztújítás volt idén. A távozókat sikerült a megfelelő személyekkel pótolni. Az is nagy eredmény, hogy több, a területen dolgozó munkatársam tevékenységét megyei, illetve országos kitüntetéssel ismerték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszönjük, Jóska!

Vannak dolgok, amelyek nehezen hihetők, mégis megesnek. Így az is, hogy Haszonits József kollégánk,… Tovább olvasom