Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

`Az utak hómentesítése vállalkozó feladata`

Rábaköz - A rábaközi falvakban is készülnek a télre, s úgy tűnik, emberi és gépi erő egyaránt rendelkezésre áll az esetleges hómunkákhoz.
Bár az ingatlanok előtti járdaszakaszokat a tulajdonosoknak kell síktalanítani és az ő dolguk a hó eltakarítása is a gyalogutakról, az önkormányzatoknak is lesz mit tenniük a közterületeken, illetve az általuk fenntartott intézmények környezetében a téli hónapokban. Az idei tél, s ebből már kaptunk is ízelítőt, havasnak, jegesnek ígérkezik. Az elmúlt napokban lehullott csapadék nem okozott gondot, csupán néhány járdaszakaszt tisztítottak meg egyik-másik településen. Néhány rábaközi település vezetőjétől azt kérdeztük, náluk – szükség esetén – hogyan küzdenek meg az időjárás okozta nehézségekkel.

Szil: Mészáros Tibor, Molnár Ferenc és Kovács János üzemképessé teszik a hótolót.

Bősárkányban közel tíz éve egy vállalkozás takarítja el térítésmentesen az utakról a havat – tudatta Szalay Imre polgármester. Az intézmények előtti járdákat, közterületeket a községgazdálkodás emberei mentesítik a téli csapadéktól. A kerékpárutat kistraktorra szerelhető hótolóval tisztítják.

Kónyban szükség esetén – csakúgy, mint korábban – a helyi mezőgazdasági szövetkezet gépei takarítják az utakat. A járdák, közterületek rendbetétele a közhasznú munkások feladata – közölte a helyi vezető, Aller Imre.

Szilban az idén is vállalkozóra bízzák az utak tisztítását, a járdák, közterületek hó- és síktalanítását a közhasznú munkások végzik. Munkájukat egy hótolóval felszerelt kistraktor segíti – tudtuk meg a település elöljárójától, Lengyel Lajostól.

Rábatamásiban a kistérségi társulás sikeres pályázata esetén egy közhasznú munkás, továbbá két önkormányzati dolgozó igyekszik járhatóvá tenni a járdákat és közterületeket. Ugyanezt a munkát az utak esetében vállalkozóra bízzák – tájékoztatott Szabó István, a falu első embere.

Enesén az intézmények előtti részeket az alkalmazottak tisztítják, más közterületeken közmunkások tevékenykednek. Az utak hómentesítése vállalkozó feladata lesz – mondta el érdeklődésünkre Mesterházy József polgármester.

Szanyban is vállalkozóra bízzák az önkormányzati utak hótól való megtisztítását, a közterületeket, intézmények környékét az önkormányzat emberei teszik rendbe – jelezte a települési vezető, Németh Gergely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes cserépgyári jubileum

Csorna - Csendes jubileumot „ültek" a minap a Tondach Magyarország Cserép- és Téglagyártó Zrt.… Tovább olvasom