Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Az utak felújítása a legfontosabb

Barbacs polgármestere arra számít, hogy jövőre nem romlik az önkormányzat anyagi helyzete.
Herczeg Tihamér
Barbacs másfél éve alakított körjegyzőséget Acsalaggal, s az együttműködés tökéletesen megfelel a felek érdekeinek. Ezért Herczeg Tihamér, a székhelyközség polgármestere állítja, hogy kedvezőek az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatok, nem bánták meg a döntést.
Barbacs önkormányzata ebben az esztendőben 117 millió 772 ezer forinttal gazdálkodhatott. Ez az összeg magában foglalja a körjegyzőség kiadásait, a 21 millió 659 ezer forint is.

Herczeg Tihamér szerint a 770 lelkes községben – amely tagja a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásnak – ez idő tájt a legfontosabb feladat az utak, járdák rendbetétele lenne, amit pályázati támogatással tudnának megvalósítani. Ezt a munkát csatornázás után lenne célszerű elvégezni, csakhogy azt senki sem tudja – még megjósolni sem –, hogy a szennyvízberuházásból mikor lesz valóság.

Barbacs az évek óta pályázó, csatornázásra váró Bősárkány térségi kilenc település egyike. Így aztán a képviselő-testület úgy döntött, hogy nem várnak tovább az útfelújítással, hisz lassan közlekedni is alig lehet a faluban. Idén a Ságvári utcával kezdték el a munkát, mely 15 millió 407 ezer forintba kerül. A pályázati támogatás három évre elosztva 7 millió, a saját rész 8 millió 407 ezer forint.

Az önkormányzat ebben az évben közcélú és közhasznú munkavégzőket alkalmazott a közterületek rendben tartására. Ugyancsak idén a könnyebb tájékozódás érdekében egységes arculatú utcanévtáblákat helyeztek ki, amire 500 ezer forintot fordítottak.

A polgármester a jövő évi feladatokról elmondta: szeretnék folytatni az utak, járdák felújítását, valamint a csapadékvíz-elvezető árkok rendbetételét. Ehhez keresik a forrásokat. Szeretnének egy utat építeni, javítandó a temető megközelíthetőségét és az úgynevezett Iskola-réten tervezik új játszótér kialakítását. Természetesen működtetni akarják az óvodát, ahová jelenleg harminchat gyerek jár, és az iskolát, ahol a tanulólétszám megközelíti a hetvenet. A Csornai utcában négy házhelyet alakítottak ki, ezeket várhatóan jövőre értékesítik.

Herczeg Tihamér arra számít, hogy 2006-ban nem romlik az önkormányzat anyagi helyzete. Arról viszont egyelőre nem tudott biztosat mondani, hogy jövőre is ringbe száll-e a polgármesteri posztért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zenén át látja a világot

Andris tízéves, és születése óta vak. Mégis rendszeresen színpadra lép, legutóbb a csornai Ki mit tud? döntőjében hallhatta a közönség. Előadása mindenkit megindított. Ha énekel, teste átlényegül, minden idegszálával érzi a zenét és a külvilágot. Dukai Regina énekesnő szerint is nagy jövő várhat a kisfiúra. Andris Csornán már minden lehetséges díjat bezsebelt. Tovább olvasom