Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Az uszoda és a sportcsarnok építése továbbra is tervben van Csornán

Több meghatározó beruházás is vár a csornai önkormányzatra. A közelmúltban ezekkel kapcsolatban is hozott döntéseket a település képviselő-testülete.
 
Városi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatos döntéseket hozott legutóbbi ülésén Csorna képviselő-testülete. Komoly tétel lesz a keleti iparterület fejlesztése, illetve a délkeleti városrész csapadékrendszerének helyreállítása. 

Április elsejei hatállyal állapította meg az étkezési díjakat a képviselő-testület. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: a nappali ellátásban, házi segítségnyújtásban, az étkeztetésnél, az idősek napközi otthonában, valamint a bölcsődénél nem emelnek díjat. Azok maradnak a 2017-es szinten. Egyedül a Margit Kórház által közölt nyersanyagnorma emelkedése miatt indokolt a térítési díj emelése.  
Az ülésen a Csornai Sportegyesület is beszámolt tevékenységéről. Családi János elnök kiemelte: közel négyszázan sportolnak az egyesületben, akikkel több mint húsz edző foglalkozik. Az elmúlt évben mintegy harmincmillió forintos beruházást hajtott végre az egyesület. A fejlesztések a sportolók, illetve a szurkolók, nézők kényelmét szolgálják. 
 A csornai sportegyesületben közel négyszázan sportolnak. Fiatalok és idősebbek egyaránt.
A napirend tárgyalásakor Dani Richárd képviselő a Csornán építendő sportcsarnokra, illetve uszodára kérdezett rá. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin kifejtette: a csornai uszoda létesítéséről kormányhatározat van. Jelenleg a helyszíni mérések, vizsgálatok vannak folyamatban. Két terület került szóba. Az egyik a strand melletti, egykori kertészet, a másik a Vilmos park. A kézilabdacsarnokról elmondta: a kézilabda-szövetség választotta ki annak idején a helyszínt. „A beruházást nem vetettük el, de nyilván mindenhol egyszerre nem tudják megcsinálni.
Vannak olyan települések, ahol már befejeződtek a munkálatok és reméljük, hogy minél hamarabb ide is elérnek."

A továbbiakban a keleti iparterület fejlesztési programjának projektmenedzserét választotta ki a testület. A legkedvezőbb ajánlatot a Rábaköz-Sokoróalja Fejlesztési Nonprofit kft. adta. A cégnek a csornai önkormányzat is tulajdonosa Téttel és Kapuvárral együtt. A város délkeleti területének csapadékvíz-rendezésével kapcsolatban is döntöttek. A beruházásra 158,4 millió forintot kap a város. A testület tavaly döntött a közbeszerzési eljárásról. Az ajánlatra felkért kivitelezők közül négyen úgy reagáltak, hogy nincs kapacitásuk erre. Emiatt négy újabb céget kerestek meg, akik képesek ajánlatot tenni. Így a testület új eljárás indításáról döntött. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar okozott komoly károkat a csornai Szent Antalban

Veszteséges a csornai temetők üzemeltetése. A feladatot a Jószív kft. látja el, a cég a közelmúltban… Tovább olvasom