Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az új képviselő-testület első ülése Csornán

Kedden öt órakor tartják Csorna képviselő-testületének alakuló ülését a városháza nagytermében.

A választási bizottság elnökének beszámolója után a képviselők és a polgármester átveszik megbízólevelüket és esküt tesznek. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin ismerteti programját, majd megállapítják illetményét és költségtérítését, valamint módosítják az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát.

Ezután este fél héttől rendkívüli üléssé alakul át a tanácskozás, melyen megválasztják a jogi és ügyrendi bizottság elnökét és tagjait. Napirenden szerepel még az alpolgármester megválasztása, illetményének és költségtérítésének megállapítása, a további bizottságok elnökeinek és tagjainak a megválasztása, a nem képviselő bizottsági tagok eskütétele.

A képviselők meghatározzák képviselői tiszteletdíjukat és tárgyalnak a belvíz elleni védekezéshez kapcsolódó vis maior pályázat benyújtásáról. Szó lesz egy, a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által benyújtandó pályázatról, a Csorna Térségi Önkormányzatok Társulásának, illetve a Csorna térségi Gyermekjóléti és Szociális Gondozási Társulás társulási megállapodásának módosításáról.
Dönt a testület a helyi választási iroda tagjai részére jutalom megállapításáról szóló javaslatról is.

Közös képviselő
Horváth János Zoltánné mellett Dani Richárd építőmérnök, ügyvezető lesz Csorna képviselő-testületének MSZP és DK által delegált tagja. Kristófné Horváth Erzsébet, a két párt közös polgármesterjelöltje és listavezetője ugyanis korábban lemondott a kompenzációs listán megszerzett képviselői helyéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanyi Íjászok találkozója

A Hany Istók Kerékpáros Centrum mellett rendezték a Kapuvári Hanyi Íjászok a IV. Kapuvár Kupa… Tovább olvasom