Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az új csornai jegyző közvetítő szerepet is vállal

Csorna új, megbízott jegyzője enyhíteni szeretné a feszült politikai helyzetet a képviselő-testületben, szakmailag megalapozott és független döntés-előkészítéssel, a „felek" közti közvetítéssel.

Június közepétől új jegyző irányítja a csornai városháza szakmai munkáját. Horváth Péter tizenegy éve dolgozik jegyzőként. Csornára Pinnyéről érkezett. Szerződése szerint elődje tartós távollétének idejére szól megbízása. „Mély vízbe" került, hiszen állandó politikai csatározások mellett teszi a dolgát. Ő azonban azt mondja: távol tartja magát a politikától. Az új jegyző vitnyédi származású, Kapuváron él feleségével és kétéves kislányával.

– Úgy éreztem, elérkezett az az idő, hogy felelősséggel elvállalhatom egy nagyobb önkormányzat jegyzői munkájának vezetését. Csorna erre teljesen alkalmas mérete miatt és amiatt is, hogy a járási székhelyre pályázik. Természetesen tudtam, hogy a városban milyen helyzet alakult ki, de én igyekszem hidat verni a képviselő-testület tagjai között. Minden esetben a törvényességet és a szakmaiságot szem előtt tartva hozom meg a döntéseimet – fogalmazott a Kisalföldnek Horváth Péter. – Ezzel együtt szívesen vállalom a közvetítő szerepét is. A másik vezérvonal, ami irányítja napi munkámat, hogy az állampolgárok mindig gyors és szakszerű ügyintézést kapjanak. Az államigazgatási feladatok mellett nagyon sokrétű feladatot jelentenek aztán az önkormányzati ügyek. Arra törekszem, hogy a képviselő-testület döntéseit úgy készítsük elő, hogy azok szakmailag függetlenek és megalapozottak legyenek. Ez az objektív megoldás talán az érezhetően feszült helyzetet is enyhítheti. Egyébként az elmúlt másfél hónapban voltak már olyan kérdések, melyekben a felsoroltak miatt közeledtek az álláspontok.

Horváth Péter: Igyekszem hidat verni a képviselő-testület tagjai között.
Horváth Péter: Igyekszem hidat verni a képviselő-testület tagjai között.


Horváth Péter a polgármesteri hivatallal kapcsolatban megjegyezte: jól képzett munkatársak várták Csornán. Kisebb-nagyobb változásokra azonban lehet számítani. Leginkább az önkormányzati rendszer 2011 őszére várható reformja miatt.

– A részleteket persze még nem ismerjük, de mindenképen az új szabályok értelmében kell majd nekünk is alakítanunk a struktúrát. Lesznek olyan hatáskörök, melyek kikerülnek a hivatal hatálya alól. A feladatok változása nyilván az osztályszerkezetet is érintheti majd, ám erről egyelőre még korai lenne beszélni – fejtette ki Horváth Péter.

Olvasóink írták

 • 5. realitás2010 2011. augusztus 02. 21:35
  „Az új jegyző szakmailag felkészült, jó képességű, határozott vezető, az eddig látottak, hallottak alapján. Csornára most éppen ilyen kell. Jó munkát és kitartást kívánok!”
 • 4. merzsebet 2011. augusztus 02. 17:23
  „Sok sikert kívánok a munkájához ami a szakmai tudás mellett ,jó kommunikációs készséget is kíván.És ez meg van.
  Szerintem ez a lényeg ,a többi meg az újságírói " belemagyarázás".”
 • 3. rick_ 2011. augusztus 02. 12:04
  „Én azt olvastam ki belőle, hogy a politikától távol maradva SZAKMAI alapokon készíti elő a dolgokat, amit minden politikai erővel megfelelően kommunikál elejét véve ezzel annak, hogy a dolgok szükségtelenül ostoba vakvágányokra fussanak...”
 • 2. sziszifusz 2011. augusztus 02. 09:38
  „A jegyző közvetít a különböző politikai vélemények között?Nem szereptévesztés ez?Mit csinál a polgármester?Meg a testület,meg a frakcióvezető?”
 • 1. thermál 2011. augusztus 02. 07:18
  „Naivitása egy csúcs! Foglalkozzon azzal, ami a jegyzőt megkülönbözteti a politikusoktól, a törvények betartatása, és nem kiskapuk keresése. Az egyeztetési szándékairól egy régi rádiójáték rossz fiúja mondása jut eszembe: " aki disznók közé keveredik megeszik a korpákok" Munkájához, erőt, egészséget kivánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vadkörtefa ma is mindenkinek virágzik

„Szent Anna példája szerint egyszer majd kiderül, mi értelme volt életünkben a szenvedéseknek,… Tovább olvasom