Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az üdülő eladásához hiányzik az egyetértés

A kapuvári gyár eladása után a Ringa tulajdonosai a balatongyöröki üdülőt is értékesítenék. Mivel korábban a privatizációs szerződésben kikötötték a szakszervezet egyetértését, ennek híján a tulajdonosok most más utakon próbálkoznak – állítja a gyári szakszervezeti és üzemi tanács elnöke.
A kapuvári üzem eladása után a Ringa tulajdonosai a balatongyöröki vállalati üdülőt hirdették meg értékesítésre. A jól felszerelt nyaraló történetéről Pászli Tibor, a kapuvári szakszervezet vezetője, ringás üzemi tanácsi elnök beszélt.

Elmondása szerint az üdülőt még jóval a rendszerváltás előtt, a gyár jóléti pénzalapjának terhére újították fel az akkor divatos „kommunista szombatokon" s sok dolgozójuk munkájával. „Korábban nemegyszer volt kisebb a bérfejlesztés csak azért, hogy jusson a nyaraló rendbetételére" – nyilatkozta a szakszervezeti vezető. Az üdülő egy tűzvészt is túlélt, s ekkor ismét felújították. Pászli Tibor véleménye szerint a ház csak a tulajdonosváltást nem fogja túlélni. Ám ők ellenzik a tervet.

Tény, hogy Balatongyörökön már kitáblázták az eladási szándékot, rajta egy mobiltelefonszámmal. Lapunk érdeklődött a kérdéses számon. Megtudtuk, hogy az üdülő eladására egy cég kapott megbízást, de ők minden más információtól elzárkóztak. Pászli Tibor szerint az eladás ellentétes a privatizációs szerződésben foglaltakkal, mivel a szakszervezet megkérdezése nélkül nem lehet az üdülőt értékesíteni. Ezért ezt a győri vezetés megpróbálja úgy kikerülni, hogy székhelyükön néhány taggal alakítanának egy alapszervezetet, s ők már áldásukat adnák az ügyletre.

A Kisalföld ez ügyben többször próbálta elérni a Ringa illetékeseit, de érdemi választ nem kaptunk. Viszont tegnap a Ringa rt. vezérigazgatója levélben tájékoztatta Pászli Tibort arról, hogy a cég a saját tulajdonában álló üdülőt értékesíteni fogja és erről kikéri a szakszervezet véleményét. A levéllel kapcsolatban Pászli Tibor hangsúlyozta: azon túl, hogy az üdülőn már több hete kinn van az „eladó" tábla, a téma már a múlt tavaszi bértárgyalásokon is terítékre került. A szakszervezet akkor sem támogatta az eladást.

Kikötötték a szakszervezet hozzájárulását

Az ÁPV Rt. és a Pick Rt. közt 1997. szeptember 29-én létrejött adásvételi szerződés 3.3-as pontja írja: „A vevő kötelezettséget vállal, hogy a szerződés aláírásakor fennálló munkakörülményeket javítja a társaságnál és a jóléti, valamint a szociális célokat szolgáló vagyontárgyakat és létesítményeket fenntartja és ezeket csak a szakszervezet egyetértésével idegenítheti el."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiterjeszthető az irányított betegellátás

Az egészségügy reformját szorgalmazó törvénytervezet a jelenlegi formájában nem elfogadható a… Tovább olvasom