Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az SZDSZ a márciusi népszavazásról

Csorna - Az SZDSZ csornai szervezete szerint, ha a március 9-i népszavazáson az igenek győznek, értelmetlenné válnának azok a változások, melyek az oktatásban és az egészségügyben történtek.
A március 9-i népszavazásról tartott sajtótájékoztatót az SZDSZ csornai szervezete. Azt indokolták, szerintük miért is kell nemmel válaszolni a feltett kérdésekre. „A tandíj, vizitdíj és a kórházi napidíj lehetőséget teremtenek arra, hogy ne csak papíron várhassunk el színvonalas egészségügyi ellátást és oktatást, hanem szót is emelhessünk érte” – mondta Dombi Lajos, a párt választókerületi megbízottja.

– A vizitdíj és a kórházi napidíj megszüntetésével értelmetlenné válna sok minden, ami eddig az egészségügyben történt, például a háziorvosokat is megfosztanánk ettől a bevételtől – jegyezte meg. – A kezdeti ellenérzések után ők is hamar rájöttek, hogy a fejlesztési lehetőségük bővül. A kórházi napidíjjal ugyanez a helyzet. Az egészségügyi reform lényege azonban nem a vizit- és a napidíj. Az a fontos, hogy jobb minőségű ellátást kapjunk és az adófizetők pénzét ne pazaroljuk el egy rosszul működő rendszerben.

A választókerületi megbízott a tandíjat érintve hozzátette: a felsőoktatás átalakulóban van, de az oktatás nem lehet ingyenes.

– A tandíj bevezetése nem jelenti azt, hogy kevesebben tanulhatnak tovább – folytatta. – A diákoknak ma is egyre növekvő hányada fizet tandíjat költségtérítés formájában.

Olvasóink írták

 • 10. csornai 2008. február 29. 07:56
  „Tisztelt Olvasók!
  Írja meg nekem valaki ki az a háziorvos aki az eltelt egy évben magasabb szintű ellátást tudott biztosítani -amióta van vizitdíj.
  Mivel fejlődött az alapellátás színvonala?
  Én semmit nem vettem észre.
  Sőt... azt hiszem a beteg még mindig elcsúszik az alapellátás szintjén.
  Kivizsgálás stb.

  Köszi Norbi helyettem is megírtad.”
 • 9. NORBI 2008. február 27. 12:53
  „Nekem a véleményem az hogy semi sem változot az 1 év alatt .A 300ft-os vizitdij csak egy ujjab nadrágszij huzás ,az egészségügyben pedig semi sem változot.Ja és ne foszuk meg az orvosokat a 300ft-os bevételtöl,inkább az embereket foszuk meg? Ja és ami nekem erröl az egészröl eszembe jut az egy dal idézete,egy kicsit durva lesz de irom: AKI HAZUDIK AZ CSAL AKI HAZUDIK AZ LOP HAZUDNI CSALNI CSUNYA DOLOG !!!! Az SZDSZ MEG CSAK HALLGASON MERT HA NEM LENE KOALICIOBAN AZ MSZP-vel NEM LENE SEHOL.”
 • 8. sziszifusz 2008. február 17. 08:52
  „Végre egy tiszta hang - tiszta forrásból.
  Kisalföld és a déja vu meg a moderátor profitéhsége - minden megjelenhet,hogy olvassák.
  Talán nem kellene.”
 • 7. ju 2008. február 16. 17:47
  „Sajnos ez a féreg szdsz es blokk nem elég hogy fellélegezzünk....a zsidók írányította hatalmi oligrchia, mely szüntelenül profit éhes, az majd talál más csoportot hogy a magyart saját hazájában cselédsorba taszítsa!!!!! Ez a parazita népség teljesen tönkre teszi a nemzetünket, fejlődni, mármint anyagilag csak ők fejlődnek....a cigányságot mint pajzsot tartják maguk előtt és folyamatosan kiölik belőlünk a nemzet tudatot...anélkül viszont vesztes a magyar nép!!!”
 • 6. sziszifusz 2008. február 16. 11:30
  „Magyar ember:szlovákiábó-i magyarral javaslom söprés közben slotázni.”
 • 5. magyar ember 2008. február 16. 09:58
  „Nem kell itt titokzatoskodni, a zsidó profitzabáló parazita népséget szolgálják ki! Elvük: nem dolgozni, és a magyar népen ugy élősködni hogy jól meggazdagodjnak, közben meg a nemzeti tudatot, összefogást minden erővel gyengíteni!!! Élösködő egy faj, nemhiába csak ott tud totalis hatalomra szert tenni ahol gyenge a nemzeti összefogás!!! Szlovákiábó repülhetnek, ott nemzeti kormány van, fejlődnek is!!!!! A mi országunk az utolsók utolsója lesz, miközben a magyar cselédsorba kerül!!!!!!
  Vidéket elpusztítani, az állami vagyont magánkézre játszani, az emberek döntéseit cinikusan semmibe venni!!!!
  Söpörjük ki Öket!!!!!”
 • 4. Falkavezér 2008. február 16. 00:15
  „Dombi Lajos!

  Ennél ostobább érvelést nehéz lett volna kitalálni.
  Fizetünk annyi adót és járulékot, hogy joggal elvárhatnánk a színvonalas oktatást és egészségügyi ellátást.
  Remélem ez az szdsz-es here népség hamarosan eltűnik a politikából. Javaslom hogy próbáljanak eü dolgozóként, vagy voki-s tanárként érvényesülni!”
 • 3. Kapuvári 2008. február 15. 19:20
  „Csornán úgyis sok a cigány, a buzi,a kábítószeres és az szdszes!magukra találtak ott!”
 • 2. KLMD 2008. február 15. 15:30
  „Egy ismert helyről pénzelt 1 %on álló tömegpárt uszít (még a jobbik is népszerűbb), és ez a törpepárt irányít kulcsminisztériumokat!
  az mszp-nek is jobb lenne ha kihajítaná a koalícióból hosszú távon.

  Aki vidéken ennek a pártnak a tagja vagy nagyon naív, vagy idióta.”
 • 1. Kapuvári 2008. február 15. 13:19
  „Az egész reformnak nevezett rombolás értelmetlen!igenis szavazzon a nép,hogy mit akar,ne a rajtunk élősködő kókafélék döntsék el,mi jó nekünk!jó lenne ha abbahagynák az uszítást a magyar ellen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyíték a kommunális szemétre

Rába mente - Osztrák oldali kommunálisszennyvíz-kifolyóból érkezik szemét a Rábába. A jelenségre… Tovább olvasom