Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az óvoda helyzete osztotta meg a testületet

Kisfaludon a helyi óvoda mikrotérségi társulásból való kiválása áll két képviselő lemondása hátterében.
Néhány napon belül két képviselő is visszaadta mandátumát a kisfaludi képviselő-testületben. Ahogy azt lapunk megírta, Nagy Árpád május 7-i hatállyal mondott le képviselői tisztségéről, majd néhány napra rá kollégája, Babos Tibor is visszaadta képviselői megbízatását. A két községi képviselő azonban nem kommentálta akkor a Kisalföldnek lemondása indokait, ezért utánajártunk a lehetséges okoknak.

Községbeli látogatásunk során azt tapasztaltuk, hogy a megkérdezett helybelieket nem nagyon érdekli a kisfaludi közélet. Annak ellenére sem, hogy minden megszólított részt vett a korábbi választásokon.

– A politika nélkül is van elég gondunk, a saját házamban legalább próféta lehetek – jegyezte meg egy 63 éves férfi. Az önkormányzati választásokon is inkább a vélt személyes rátermettséget tartotta szem előtt, mintsem a pártpreferenciákat. Ő hallott a lemondásokról, ám különösebben nem érdeklődött hátterükről. Hasonlóan nyilatkozott Árvai László is, aki a hírt a „Hát akkor mi van?" felkiáltással kommentálta.

Dr. Lendvay József és dr. Szélesy Miklós is azok közé tartozik, akik érdeklődnek a helyi közélet iránt.
Dr. Lendvay József és dr. Szélesy Miklós is azok közé tartozik, akik érdeklődnek a helyi közélet iránt.

Hozzátette azonban, a helyi intézmények helyzetével elégedetlen.
A Németországból hazajáró dr. Lendvay József elmondta, a helyi iskola hiánya gondot okoz Kisfalud közéletének, ám ezt csak helyi munkalehetőségekre támaszkodó népességpolitikával lehetne elősegíteni. A képviselőkről nem hallott, ám távozásukat úgy kommentálta: a testület elsősorban a helyiek boldogulását kell hogy szolgálja. Ehhez sok munkára van szükség. – Aki ezt vállalta, az tegye is – mondta az idős férfi. Beszélgetőtársa, dr. Szélesy Miklós csak szóbeszédben hallott a képviselők lemondásáról. – A helyi politizálás nélkül nem élet az élet – mondta ugyanakkor a férfi. Információit legszívesebben a focipályán és vendéglői beszélgetésekben szerzi, „ha van rá ideje" – tudatta.

A helyi szóbeszéd úgy tűnik, végül is jó helyen keresgélte a lemondások okait. Ezt a helyi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott nyilatkozata támasztja alá: „Május folyamán két képviselőtársunk adta vissza mandátumát. Az óvoda önállóvá válása okozott nézetkülönbséget a testület tagjai között. Az elmúlt időszakban mindkét képviselő aktívan részt vett az önkormányzat munkájában, melyet ezúton köszönünk, döntésüket tudomásul véve. Az önálló óvodával kapcsolatos elhatározásunk megalapozottságát az is alátámasztja, hogy Kisfaludot követően Cirák község is bejelentette kilépési szándékát a Mihályi Mikroközpontú Óvoda Társulásból" – fogalmaznak.

Olvasóink írták

 • 1. zsiraine 2013. május 24. 12:58
  „Őszintén sajnálom mind a két képviselő lemondását!Megbízható,segítőkész emberek voltak,mindig készenállva a közért.
  Biztos nyomós okuk volt,hogy így döntöttek. Köszönet az eddigi munkájukért, és kívánok nekik jó egészséget a továbbiakban!
  Az információk kezelése, továbbítása nem a legmegfelelőbb volt!Ha a lakosság tájékoztatva lett volna a kialakult helyzetről,elejét lehetett volna venni a találgatásoknak,szóbeszédeknek!
  Az újságíró Úr sem a legmegfelelőbb forrásokból informálódott, a kocsma nem erre hivatott.
  Reméljük az új képviselők valóban a falu érdekeit fogják szem előtt tartani, s nem afféle létszámpótlékként töltik be a szerepüket! Kiss András képviselő Úrnak kívánok a jövőre további kitartást és jó munkát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaközi tereprali Himodon

Péntek délután fél négykor, Himodról rajtolnak az idei rábaközi tereprali résztvevői. A háromnapos… Tovább olvasom