Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Az ötvenhatos forradalomra emlékeztek

Vitnyéden Trianon-emlékművet avattak a hét végén. Az ünnepségen a helyi általános iskola tanulói az ötvenhatos forradalomra emlékeztek.
A községháza kezdeményezésére Trianon-emlékművet állítottak Vitnyéden. A napokban lezajlott avatási ünnepség vezérszónokaként Németh László iváni iskolaigazgató beszélt a magyarságot ért tragédiáról, de az ünnep kapcsán emlékezett az ötvenhatos forradalom és szabadságharc hőseire is.

Avatóbeszédében Németh László hangsúlyozta, a trianoni trauma rettenetes, de összetartozásunk érzését a mai napig nem tudták kioperálni a lelkekből. Ahogy fogalmazott: az érzés és ismeret szintjén nem feledhetjük Trianont, és ezt a célt kiválóan szolgálja a vitnyédi emlékmű a főútvonal mellett.

Miután Böcskei Győző helyi plébános megáldotta az emlékművet, a vitnyédi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói az ötvenhatos forradalomra és szabadságharcra emlékeztek. A helyi és a megyei önkormányzat képviselői is megkoszorúzták az új emlékművet, amelynél a soproni hagyományőrző egyesület katonái álltak díszőrséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingatlaneladás az aranytartalék

Van, ahol aranytartalékként kezelik az önkormányzati épületeket, másutt… Tovább olvasom