Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Az összetartozás érzését erősítené a polgármester

Az októberi időközi választáson a tárnokrétiek Molnárné Boros Katalint választották meg polgármesterüknek. Az új községvezető civilben a bősárkányi iskola tanítója. Korábban képviselőként dolgozott falujáért.
Molnárné Boros Katalin bemutatkozásában úgy fogalmazott, jelenleg a folyamatban lévő fejlesztések befejezése a legfontosabb feladata.
Ilyenből több is van Tárnokrétin. Megkezdték ugyanis a tájház felújítását, amit majd jövőre fejeznek be. Rövidebb határidővel teszik rendbe a ravatalozót. Ott is dolgoznak már a mesterek, teljes külső és belső rekonstrukciót végeznek el, várhatóan még az év végéig. Közben már újabb, faluszépítő pályázat benyújtásán fáradoznak az önkormányzatnál. Molnárné Boros Katalin elmondta: a tájház környezetét szeretnék siker esetén szépíteni, parkosítani. Ugyanígy tervezik a játszótér melletti üres terület rendbetételét. Az ingatlan elhanyagolt, gazos, osztrák tulajdonban van. A község megvásárolná és ugyancsak a köz javára hasznosítaná.
Az új polgármester szeretné a civil életet is fellendíteni, az összetartozás érzését erősítené. A fiatalokra számít elsősorban. A decemberi idősek napján például már ők adnak műsort.Hosszabb távú tervekkel egyelőre nem számolnak Tárnokrétin. Molnárné Boros Katalin szerint nagy a bizonytalanság. Nem tudják, mennyi pénzzel gazdálkodhatnak jövőre, milyen feladatok maradnak az önkormányzatnál. A település a bősárkányi körjegyzőséghez tartozik és így marad ez január elsejétől is. Az elképzelések között első helyen áll a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése. Egy megnyert pályázat birtokában vannak, ám forráshiány miatt eddig nem kaptak támogatást. Bíznak benne, hogy mielőbb elkezdődhet a beruházás a Rábca partján is.

Molnárné Boros Katalin
Molnárné Boros Katalin

És hogy miért is vállalta a feladatot Molnárné Boros Katalin? Úgy véli, ennyivel tartozik falujának.

– Két évvel ezelőtt már kértem a helyiek bizalmát, akkor nem rám szavaztak – fejtette ki. – Most úgy éreztem, kötelességem ismét megméretni magam. Szívesen dolgozom a szülőfalumért, erőm és energiám is van hozzá. Bízom benne, hogy megkapom a szükséges segítséget és közösen szép eredményeket érhetünk el Tárnokrétin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi tévhitek Kapuváron

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület „Pénzügyi lehetőségek – tévhitek eloszlatása"… Tovább olvasom